banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Çapa Bilim Koleji’nde bursluluk sınavı heyecanı


Çocukları sınıflarda bursluluk sınavını kazanmak için ter dökerken anne-babalar ise okul yönetimi tarafından ağırlandı. Daha sonra velilere verilen seminerde Çapa Eğitim Kurumlarının Kurucusu Maksut Konyar, Çapa Bilim Koleji İncirli Şubesi Müdiresi Nuray Yılmaz ile Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı Gürcan Sarak velilere hitap ettiler. 
Konyar, dünya standartlarında kaliteli bir eğitim anlayışıyla çıktıkları yolda başarıyı yakalamanın mutluluğunu taşıdıklarını söyledi. Çapa Bilim Kolejlerinden mezun olan öğrencilerin en kaliteli okulları kazanma şansını elde ettiklerini belirten Konyar, “Öğrencilerimizi milli, manevi ve evrensel değerler silsilesi ile modern eğitim anlayışıyla özgüvenli, kendisi ve çevresiyle barışık, sorumluluk sahibi, analitik düşünebilen, araştırmacı ve sorgulayıcı bireyler olarak hayata hazırlayarak “dünya insanı” yetiştirmek öncelikli hedefimizdir. Eğitim kurumumuz, bilgiye ulaşmanın yollarını bilen, ulaştığı bilgiyi anlamlandırarak öğrenen, öğrenmiş olduğu bilgilerden yeni bilgiler üretebilen ve inovasyona açık bireyler yetiştirmeyi ilke edinmiştir. Hedef odaklı bakış açısı ve kapsamlı olanakları ile öğrencilerimizi başarıya motive eden fiziksel koşulları oluşturarak birikim ve donanımımızla nitelikli nesiller yetiştiriyoruz. Çocuğun ve eğitimin değerinin farkındayız. Çünkü biz gelecek inşa ediyoruz!” dedi.
Okul Müdiresi Nuray Yılmaz da, “Okul öncesi dönemden başlayarak öğrencilerimizi adım adım geleceğe hazırlarken eğitimin temelini sevgi ve karşılıklı güvenle atıyoruz. Okul öncesi eğitim ve öğretim programına ve yönetmeliklere uygun olarak öğrencilerimizin bilişsel, dil, sosyal gelişim alanlarına destek olmakta, öz bakım becerilerini geliştirmenin yanı sıra karşılaştıkları zorlukları öz denetim sağlayarak aşmalarına destek oluyoruz.” diye konuştu. Yılmaz, konuşmasından sonra bazı velilerin çeşitli sorularını yanıtladı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.