banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Erdoğan Başbakan PKK

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNDE ÖĞRENCİLERLE TANIŞMA TOPLANTILARI BAŞLADI


İlk toplantı Arkeoloji bölümü ile başladı. Bu dönem 17 kız, 32 erkek öğrenci alan Arkeoloji bölümünde Arkeoloji biliminin önemi ve amacını görsel sunumlarla anlatan bölüm başkanı Prof.Dr. Mehmet Önal "Arkeoloji halk dilinde mezarcı bilimi ve ya defineciler olarak bilinse de aslında Arkeoloji eskilerin bilimidir, geçmişin derinliklerini araştırmaktır, tarihteki eksik noktaları gidermektir, geçmişin köklerini öğretmektir." şeklinde ifade etti. Ülkemizde mevcutta 40 tane Arkeoloji bölümünün ve 150 tane müzenin olduğunu belirtti. Sunumunda mesleğin tanımı, amacı, sınırları, faydası, kullanılan malzemeler, mesleğin gerektirdiği özellikler, Çalışma ortamı ve koşulları, Çalışma alanları ve iş bulma olanakları, meslek eğitiminin verildiği yerler, eğitimin süresi ve içeriği, meslekte ilerleme konu başlıklarına değinildi.
Son olarak Üniversitemizin Rektörü, Fakülte Dekanı ve Bölüm Öğretim Üyeleri ve elemanlarını tanıtan sunumdan sonra Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Akan'ı konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Dekan Prof.Dr. Hasan Akan üniversiteli olmanın bir ayrıcalık olduğunu, Harran Üniversitesi olarak öğrencilerin daha iyi bir eğitim almaları için fiziki ve sosyal ihtiyaçların iyileştirildiğini belirtti. Konuşmasına üniversite öğrencilerinin kendilerini sorgulayarak geliştirmeleri gerektiğini vurguladı. Konuşmasında bölgenin Arkeolojik açıdan çok önemli olduğunu, bu bölgenin tarihi mezopotamya toprakları olduğunu fakat ne yazık ki kazıları çoğunlukla yurt dışından gelenlerin yaptığını vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.