banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Kız İlahiyat Fakültesi mi kuruluyor? İmza kampanyası başlattılar

Türkiyede dini eğitim veren fakültelerin başında gelen İlahiyat fakültelerinde hali hazırda karma eğitim veriliyor. son yaşanan gelişme "Kız İlahiyat Fakültesi mi kuruluyor?" dedirtti. bir çok grup kız ilahiyat fakültesinin kurulması için imza kampanyası başlattı.

KISA SÜRECE BİNLERCE İMZA TOPLANDI

En büyük imza kampanyası düzenleme platformu olan Change.org internet sitesinde başlatılan bir kampanya kısa sürede 7 Bin imzayı aştı.

"Türkiyenin her yerinden desteklerin yağdığı kampanya şu sloganla başlatıldı; "Kız İmam Hatip Ortaokulu ile başlayan ve Kız İmam Hatip Lisesi ile devam eden bu eğitim süreci niye Kız İlahiyat Fakültesi ile taçlanmasın? Kızların kendilerini daha rahat hissedecekleri ve derslere aktif bir şekilde katılabilecekleri bir ortam neden olmasın? Her şeyiyle hanımlara ait bir fakülte istiyoruz. İslâmî eğitim-öğretim ortamı için sen de bu kampanyaya destek ol!" denildi.

Bu kampanyayı imzala

İhtiyaç duyulan bir fakülte!

İmam Hatip Ortaokulu ve Liselerinde halihazırda uygulanan bu sistem, neden daha çok ihtiyaç duyulan üniversitelerde de uygulanmıyor? Sayısı bir elin parmağını geçmeyen Ilahiyat Fakültelerinde hayata geçirilen bu yöntem, kızlar için uygulanabilirliği açısınan umut veriyor. Kızların derste daha aktif, kendini daha özgür hissedebileceği ve kendini çekinmeden ifade edebileceği bir ortamın olması hem fıtri hem de eğitim açısından daha uygun olacağına kanaat ediliyor.  Bu nedenle, gerekli mercilerin bu isteğimizi gözardı etmemeleri ve en tabi olan bu hakkı yürürlüğe geçirmek için ellerinden geleni yapmaları bekleniyor

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.