banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Batman'da öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Yeni İl Kültür Merkezi Konferans salonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından saat 10.00’da bir program gerçekleştirildi. Programa Batman Valisi Azmi Çelik, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Batman Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, “Öğretmenin rolü sadece okul ve eğitim kurallarıyla sınırlı kalmamalı, her yerde ve her fırsatta gönül gücüyle yapacağı bir yaşam biçimi olmalıdır. Öğretmenliği diğer mesleklerden farklı kılan öğrencilerin keşfedilmeyen kabiliyetleri keşfetmesi ve potansiyelini ortaya çıkarmasıdır. Kimsenin göremediğini görendir eğitim lideri, dünyayı değiştiren tüm âlimler, sanatçılar ve komutanlar zamanında hepsi birer öğrenciydi.” dedi.

Aslan konuşmasının devamında, “Peygamber (sav) Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde; ‘Allah beni bir muallim olarak göndermiş’ buyuruyor. İyi eğitilen bireyler huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Yaşadığımız bu gelişim ve değişim çağında öğretmenlerimiz de kendini dinamik tutup geleceğinin planlamasını yapmalıdır. Eğitim lideri kendi gücünü fark edip elindeki işte bekleyen servetin kıymetini görmezden gelmemelidir.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürünün konuşmasının ardından Batman Valisi Azmi Çelik tarafından hizmet süresini tamamlayıp emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ve başarılı öğrencilere ödüller verdi.

Program sonunda yeni öğretmenlik görevine başlayan öğretmenlere, Türklüğü dayattığı ve Türklüğü övücü cümlelerin yer aldığı ‘Öğretmen Andı’ ve ‘Öğretmen Marşı’ okutuldu. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.