banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

 Atanamayan öğretmenler Nisan'da atama bekliyor

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa şubesi, atanamayan öğretmenlerle birlikte basın açıklaması yaparak bu sıkıntının giderilmesini istedi.

Mağduriyetlerin gittikçe arttığını belirten Şanlıurfa Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, yapımı bitirilmek üzere olan 60-70 civarındaki okulların faaliyete geçmesiyle Urfa’daki öğretmen eksiğinin de 10 bini aşacağını söyledi.

Hükümetin atanmayan öğretmenlere yaklaşımını doğru bulmadıklarını belirten Coşkun, "Hali hazırda yüz binlerin üzerinde öğretmen açığımız mevcut. Dolayısıyla potansiyelimiz dışarıda mevcuttur. En azından 200 bine yakın okulunu bitirmiş öğretmen adayı arkadaşımız maalesef boş yere istihdam edilmemektedir. En son hükümetin bir çalışması vardı. 47 bin öğretmen alımı, bu gerçekten hepimizi sevindirdi. Özellikle bunun Nisan ayında olması açısından bu çabayı gösteriyoruz. Zaten normal şartlarda Ağustos ayında da, bu öğretmenler alınacak." dedi.

“Öğretmen açığımız 10 binin üzerine çıkacak”

Şanlıurfa'da 5 bin öğretmen açığı olduğunu dile getiren Coşkun, “Yakın zamanda 60-70 okulumuzun yapımı da bitmiş olacak, bunlar da eklendiğinde açığımız 10 binin üzerine çıkıyor. Dolayısıyla hem Urfa’mızdaki çocuklarımızın eğitimi, hem bölgemizdeki çocukların eğitimi, hem de Türkiye genelindeki çocukların eğitiminin kalitesinin artması için bu kardeşlerimizin bir an önce atamasının yapılması gerekiyor. Eğitim ve öğretimin kalitesinin de bu şekilde artacağına inanıyoruz, çünkü bu işin olmazsa olmazı öğretmendir. Hali hazırda mevcut öğretmen var, potansiyel var, hükümet kasasını doldurmuş ve güçlü bir şekildedir. Kendi vatandaşı, kendi halkını da bu şekilde istihdam ederek bunların mağduriyetini de gidereceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“9 yıldır KPSS’ye hazırlanıyorum”

Atanmamanın mağduriyetini yaşadığını belirten Derya Kendirci, 9 yıldır sınava hazırlandığını belirtti. Kendirci, “9 yıldır KPSS’ye hazırlanıyorum. Bu sene iyi bir puan aldım fakat bölümümde yine düşük kaldım. Biz şuan Nisanda 40 bin atamanın gerçekleşmesini istiyoruz. Çünkü birçok kişi ona inandığı için derslerine adapte olup ders çalışamıyor ki, onların içinde ben de varım. Hükümetimin tez zaman içinde Nisanda atama olacak mı, olmayacak mı bunun açığa kavuşturmasını istiyoruz. Çünkü bizim geleceğimiz bu şekilde yanıyor. Bu sene biz çalışmadığımız için eğer alım olmazsa seneye bizim umutlarımız yine sönecek yani. Küçük bir oğlum var ve ben geçen sene onunla beraber çok zor şartlarda sınava hazırlandım. İnşallah sesimizi duyarlar ve Nisanda atamaların yapılacağı müjdesini verirler diye umuyoruz.” dedi. (Mehmet Demir/Mustafa Gül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.