banner2
Öne Çıkanlar PKK Sacha Boey Gökhan Gökmen Suruç mazhar bağlı

2010 KPSS ile ilgili flaş geşime!

 

Soruların sınavdan önce dışarıya sızdırıldığı iddiaları üzerine “Eğitim Bilimleri” kısmı iptal edilen 2010’daki Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) “Genel Yetenek ve Genel Kültür” bölümü de iptal edildi.

Avukat Cemal Yeşilyurt, kızının 2010’da girdiği KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünün iptal edilmemesi üzerine bu bölümdeki sınav soru ve cevaplarının yüzlerce adaya servis edildiğini savunarak, sınavın bu kısımlarının da iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı.

Ankara 1. İdare Mahkemesi’nin davayı reddetmesi üzerine, Yeşilyurt kararı temyiz etti. Temyiz istemini görüşen Danıştay 12. Dairesi, İdare Mahkemesi’nin kararını bozmuştu.

Bozma üzerine dosyayı tekrar görüşen Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarını oy birliğiyle iptal etti. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.