banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Amerikalı doktorların Urfa ziyareti


12 yıl önce Amerika’ya yerleşen bir türk doktorun daveti üzerine Türkiye’ye gelen Amerikalı doktorların son durağı Şanlıurfa oldu. Balıklıgöl, Eyyüp Peygamber Makamı, Harran ve Göbeklitepe’ye hayran kaldıklarını söyleyen Amerikalı doktorlar Türkiye’nin kendilerini şaşırttığını dile getirdi.

Yıllar önce Amerika’ya giderek Children’s Mercy Hastanesinde pediatri Uzmanı olarak görev yapan Serkan Çavdar Amerika’da bulunana Türk Enstitüsünün organizesi ile Türkiye’ye geldiklerini söyledi.

İstanbul, İzmir, Bursa ve Gaziantep illerini gezdikten sonra Şanlıurfa’ya geldiklerini ifade eden Çavdar, gezi sayesinde Amerikalıların Türkiye ile ilgili algısının değiştiğini söyledi. Bazı Doktorların daha önce Mısır’ı ziyaret ettiğini dile getiren Çavdar, Türkiye’nin de Mısır benzeri bir Ülke olduğunu düşündüklerini ancak gezip gördükten sonra fikirlerinin değiştiğini söyledi.

Şanlıurfa’daki tarihi yerleri ziyaret ettikten sonra OSM Ortadoğu Hastanesinde verilen davete katılan doktorlar hastaneyi dolaşarak çeşitli konularda bilgi aldı. Kanser Tedavi Merkezi, Yenidoğan Yoğun Bakım ve Tüp Bebek Üniteleri hakkında yetkililere sorular yönelten doktorlar Çocuk Cerrahi Polikliniğinde de bir çocuğu muayene etti. Konuklara, üzerinde kendi isimleri ve Balıklıgöl motifi bulunan bakır tabaklar hediye edildi. Davete katılan doktorlardan Prof. Nasreen Talib: “Türkiye’nin batısında modern hastaneler olduğunu biliyorduk ama doğu da böyle modern bir hastanenin bulunması bizi şaşırttı.” ifadesini kullandı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.