banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Abdurrahim Dusak Harran Üniversitesine Rektör Adayı Oldu

Doktor, akademisyen, akil insan, kanaat önderi ve bir çok sivil toplum örgütünde görev alan aynı zamanda Şanlıurfa’lı olan Prof. Dr. Abdurrahim Dusak’ın tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra STK’larla diyaloğunun çok iyi olduğu kamuoyu tarafından biliniyor.  
Prof. Dr. Abdurrahim Dusak, Harran Üniversitesini bölgeye ve Şanlıurfa’ya yön veren bir kurum haline getirmek istediğini söyledi.
 Prof. Dr. Abdurrahim Dusak, yaptığı açıklamada; “Harran Üniversitesi’nde Şanlıurfa’yı, tarımda Türkiye’nin incisi, sanayide bölgenin göz bebeği, sağlıkta ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalarıyla ve önemli operasyonlarıyla bölgesinin sağlık üssü ve arkeoloji, Tarih ve Kültür turizminde dünyanın turizm merkezi olmasına katkı sağlayacak çalışmalar yapmak için bu Rektörlük görevine talip olduk. Şanlıurfa’yı bulunduğu yerden çok daha ileriye taşıyacak şekilde şehrimizde bulunan tüm birimlerle koordineli bir şekilde çalışacağız.”
 İlimizin sanayisinin daha fazla gelişmesi için Üniversite ile Sanayi işbirliği adına daha çok çalışacaklarını da sözlerine ekleyen Dusak:  "Sağlık, Sanayi ve Turizm konusunu Şanlıurfa’nın gelişmesi için çok önemsiyorum. Şehrimizin Sağlık Turizmi açısından gelişmesini de hedefleyerek Sağlık Turizmi kanalıyla Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemiz ve Diş Hekimliği Hastanemiz ile Şanlıurfa ekonomisine önemli katkılar sağlayacağız"
Prof. Dr. Abdurrahman Dusak; “Mimarisiyle ve Kültürüyle Dünya tarihine tanıklık etmiş olan bu kadim şehrimizi, Dünyada hak ettiği yere getirmemiz için gerekli gayret ve özveriyi göstererek Turizm ve Otelcilik Yüksekokulumuzun öncülüğünde çalışmalar yaparak Tarih ve Kültür Turizminde büyük atılımlar yapacağız. Bu bağlamda Göbekli Tepe ve Taş Tepeler gibi tarihin sıfır noktası olma özelliğiyle dünyada benzersiz yere sahip olan Şanlıurfa’mızın potansiyelini açığa çıkarmak için Üniversite olarak ilgili kurum ve kuruluşlarla koordine bir şekilde bilimsel çalışmalar yapacak ve bunun bölge insanının refahına katkı sağlamasına çalışacağız.
Fırat ve Dicle arasında, dünyanın en verimli topraklarının yer aldığı “Bereketli Hilal” olarak ta adlandıran bu topraklarda tarımı, Ziraat Fakültemizin öncülüğünde hak ettiği noktaya getirecek projelerimiz bulunmaktadır. 
Peygamberler şehri olan Şanlıurfa’mızın sanayisini, bölge ve ülkemizin cazibe merkezi haline gelmesi için Mühendislik Fakültemizin öncülüğünde Meslek Yüksekokullarımızla birlikte farklı alanlarda sanayicilerin ihtiyacını karşılayabilecek teknik ve ara eleman yetiştirilmesi adına büyük atılımlar yapacağız” dedi. 
Prof. Dr. Abdurrahim Dusak, Şanlıurfa’nın dinamiğini atağa geçirip kaldıraç etkisi gösterecek çalışmaları yerel kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle iş birliği yaparak Şehir ve Üniversite odaklı projeler gerçekleştirilmesi için tüm gayretini göstereceğinin altını çizdi. 

Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının aktif olarak Şanlıurfa için projeler üreteceğini söyleyen Dusak, sözlerine şöyle devam etti:
"Tarımın gelişmesi ve verimliliği artırmak için Ziraat Fakültesini, alanında başarılı deneyimli hekimlerin yetiştirilmesi için Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültelerini, İlimiz ekonomisine ciddi katkıda bulunmak adına bilimsel çalışmalar yapılabilmesi için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini, eğitime ve akademiye katkı sağlayacak Eğitim ve Fen Edebiyat Fakültelerini, sağlık alanında bölgemize ve Şanlıurfa’mıza hizmet edecek Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi Hastanesi ile Diş Hekimliği Fakültesi Hastanelerimizi unutmayacağız. Kadim Şehrimizin Nadide Üniversitesi olarak birlikte çalışarak, önemli projeler ortaya çıkaracağız. 
Bütün bunların gerçekleşmesi; güçlü, deneyimli ve vizyon sahibi akademisyen ve idari personellerimiz ile mümkün olacaktır. Biz de kadrolarımızla birlikte tüm tecrübemizi ve zamanımızı ‘Daha Güçlü Bir Harran Üniversitesi’ için kullanacağız" diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.