banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

2016 ÖSYM ALES başvuruları bugün başladı

ÖSYM tarafından yapılan, yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenlerle, akademisyenlerin katıldığı; Akademik ve Lisansüstü Eğitim sınavı başvuruları başladı. 2016 ÖSYM ALES başvuruları bugün başladı, ALES başvurunuzu 30 Mart tarihine kadar yapabilirsiniz. ALES başvuru tarihleri, sınava katılım şartları ve ALES sınavı hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri sizler için araştırdık. 

2016 ALES BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

ALES sınavı önceki yıllar çıkmış soru ve cevapları hepsi ve daha fazlası haberimizde. Yüksek lisans eğitimi ve doktora eğitimi almak isteyen öğrenciler ve akademisyenlerin katıldığı ÖSYM tarafından yılda sonbahar ve bahar olmak üzere 2 kez gerçekleştirilen 2016 yılının ilk ALES başvuruları başladı. ÖSYM, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 2016-ALES İlkbahar Dönemi başvurularını 17-30 Mart 2016 tarihleri arasında alacağını duyurdu. 2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2016-ALES) İlkbahar Dönemi Sınavı 8 Mayıs 2016 tarihinde saat 09.30’da 81 il merkezi ile Lefkoşa’da (sadece İlkbahar Dönemi Sınavı) ve Bişkek'te (Kırgızistan) yapılacak. Bişkek'te sınav, Türkiye saatiyle 09.30'da başlayacak.

Sınava başvurular, 17-30 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleşecektir.
Başlangıç Tarihi :17.03.2016 10:00
Bitiş Tarihi :30.03.2016 23:59
ALES ÜCRETİ NE KADAR?
Sınav Ücreti:80,00 TL
ALES ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILIYOR?
Bu seneki yapılacak olan ALES sınavının başvuru ücreti 70 TL olarak belirlenmiştir. Adaylar başvuru ücretlerini internet üzerinden veya anlaşmalı bankalardan yatırmalıdırlar. Adaylar başvuru ücretlerini başvuru kılavuzunun son sayfasında yer alan anlaşmalı bankalardan birisine yatırabilirler. Yada internet üzerinden de başvuru ücretini yatırabilirsiniz. Adaylar başvuru ücretlerini internet üzerinden ÖSYM kurumunun resmi internet sitesinde yer alan ödemeler bölümünden başvuru ücretini ödeyebilirler. Adaylar ödemeler bölümünden kredi kartı veya banka kartı ile başvuru ücretlerini başvuru süresi boyunca yatırabilirler. Adaylar başvurularını 30 Mart Çarşamba günü saat 23:59 a kadar gerçekleştirebilir.
Ödeme Yerleri:
Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),
Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı,
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler,
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.),
ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)
Sınava girenler sınan sonuçları açıklandıktan sonra 3 yıl süre ile bu sınav sonuçları geçerli sayılacaktır. Başvuru yapacak olanlar ÖSYM kurumunun resmi internet sitesinden yayımlanacak olan 2016 ALES ilk bahar dönemi başvuru kılavuzuna göre başvurularını yapmaları gereklidir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.