banner2


Hayat, bu kainattan süzülmüş bir özdür.
Şuur ve his ise hayattan süzülmüş, şuurun bir özüdür.
Akıl dahi şuurdan ve histen süzülmüş, şuurun bir özüdür.
Ruh ise, hayatın halis ve safi bir cevheri, sabit ve müstakil zatıdır.
Aynen öyle de maddi ve manevi Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'in hayatı dahi, hayat ve kâinatın ruhundan süzülmüş özlerin özüdür.
Risalet-i Muhammediye (S.A.V.) ise, kâinatın his, şuur ve aklından süzülmüş en safi özüdür. Maddi ve manevi olarak Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'in hayatı, eserlerinin şehadetiyle kâinatın hayatının hayatıdır.
Risalet-i Muhammediye (S.A.V.), kâinatın şuurunun şuuru ve nurudur.
Kur'an ise, hayatlı hakikatlerinin şehadetiyle kâinatın hayatının ruhu ve kâinatın şuurunun aklıdır.
Evet, evet, evet… Eğer kâinattan Risalet-i Muhammediye (S.A.V.)'nin nuru çıksa, gitse; kâinat vefat edecek. Eğer Kur'an gitse, kâinat birbirine girip harap olacak.
Eğer Kur'ân gitse, kâinat divane olacak ve küre-i arz kafasını, aklını kaybedecek, belki şuursuz kalmış olan başını bir seyyareye çarpacak, bir kıyameti koparacak. (B.S.N'den günümüz Türkçesiyle)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.