banner2

Kalem dursa da vicdan durmuyor.

Bağırıyor…

Yazmadan duramıyor insan.

Dünyanın Suriye imtihanı devam etsede  batılılar imtihandan kaçmak için rapor alıp sınavdan kaytardılar.

Hak ile batıl mücadelesi sonsuza kadar süreceğinin en somut kanıtı Filistin’de Afganistan’da, Irak’ta, Arakan’da yaşanırken, Mısır komedisi ve Suriye bombardımanı ile taçlandı.

Harabe şehirler, yüzbinlerce ölüm ve hergün çerez niyetine hayatları sönen onlarca insan varken, gezicilere biber gazı sıkıldı mı sıkılmadı mı? Göstericilere sert müdahale edildi mi edilmedi mi? Tartışmaları ile hayretler içerisinde hümanist edalı batılı ve de batı ülkeleri demokrasi ve insan hakları dersi veriyorlar Türkiye’ye ve lideri Erdoğan’a…

AK Parti İl Başkanlığı Dış İlişkiler tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen ve Genel Başkan Yardımcısı ve Stratejik Düşünce Enstitüsü'nin kurucu başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Suriye Ulusal Koalisyonu Sanayi Bakanı Yasin Neccar ve çok sayıda ilgili kişilerin katılımı ile iki günlük çalıştay gerçekleşti.

Şanlıurfa’da yaklaşık 150 bin Suriyeli misafir edilirken, Türkiye genelinde ise 900 bin kişi misafir ediliyor.  Avrupa GSMH’da Türkiyeyi 4’e katlarken aldığı kararla Suriye’den 17 bin kişi misafir kabul edecekleri ve bu kişilerin ise kalifiye kişilerden seçileceği şartını koştu.

Koyun can derdin kasap et derdinde deyimin tam cuk oturduğu batıl insanlar tescillendi bir kez daha.

Muhacir ensar derken aslında islami bir uyanışın gerçekleştiğini görüyoruz. Her doğum sancılıdır.

Yıllardır algılarımızda zafer işareti Victoria ile aldatıldığımızı fark edip Rabia ile bize ait bir zafer elde ettiğimizde işaret dili ile de öz’lüğümüzden simgemizi göstereceğimizi kanıtladık. Her ne kadar birilerin demogoji ve ajitasyon kokan bilgelik açıklamalarına ve de savaşlarına rağmen…

Ortaduğuya çizilen suni sınırlardan dolayı komşumuz olan Suriye’deki ateş ve ah elbette bir gün duracak. Ancak zalimler için her zaman yaşasın cehennem sadaları gök kubbeyi inletecektir.

Şanlıurfalıların Suriyelilere “insan” yaklaşımı ile yaratılanların en şereflisi kaidesine uydukları için her zaman teşekkürü alacaklar…

 

İLGİLİSİNE

İyi ağaç kolay yetişmez; rüzgar ne denli güçlü eserse, ağaç da o denli sağlam olur. (J.Willard Marriot)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.