banner2

İnsanoğlu doğarken, dünyaya gözlerini açarken ağlayarak gelir. Bu ağlama dünyada huzurlu olamayacağının bir ifadesidir. Dünya İnsanoğlu için öğütme değirmenidir. Dünya’da yaşayıp ölmüş insan sayısı var olan insan sayısının kaç katıdır Allah bilir. Dünya’ya Peygamberler, evliyalar, sultanlar, krallar, daha nice isimsiz insanlar gelmiş, geçmiş artı eksileri ile ecel kapılarını çalmış, sevabı günahı ile hepsi Ahirete göçmüştür. Kimin cennet veya cehennemlik olduklarını Allah bilir. Hiç bir insanda İman ölçme aleti de yoktur. Herkes ameli ile baş başadır. Öylece muamele görecektir. Ahiret inancı sadece Müslümanlara hastır. Müslüman dünyayı ahiret tarlası olarak telakki eder. Müslüman Dünyanın geçici olduğunu, kendisinin dünyada misafir olduğunu, öldükten sonra dünya tarlasında ektiklerinin hesabını ahirette vereceğini düşünür. İnanan için Dünyada yaşamak, hayat sürmek, mayınlarla döşelidir, inanmayan için ise Dünyada yaşam alanı çok geniş ve dikensizdir. Derdi olan, davası olan İnsan dünyada hiç rahat etmez ve etmemiştir.

Yakup A.S. Allah’ın Bir peygamberdir. On bir çocuğu vardır. Kardeş kardeşi kuyuya atmıştır. Bundan daha büyük sıkıntı, huzursuzluk olur mu? Sabrın sonunda tüm sıkıntılar aşılmıştır. HZ. Âdemin çocuklarından biri diğer kardeşini öldürmüş, kan akıtmanın varisi olmuşlardır. İbrahim A.S. Mağaradan çıkınca ayı görmüş, Allah’ım budur demiş, ay kayıp olunca kayıp olan ilah olamaz demiş, güneş doğmuş işte ilahım bu demiş oda kayıp olunca yine şaşırmış, kayıp olanlar ilah olamaz demiş, neticede kayıp olanları var eden Allahım’dır demiş son noktayı koymuştur. Sonra İbrahim A.S. Peygamber olmuş, başına Nemrut musallat olmuş. Onu Yok etmek için ateşler yakılmış, İbrahim ateşe atılmış ateş onu yakmamıştır.  Musa A.S. da Allah’ın Peygamberidir. Ona da firavun musallat olmuş, kavmini Kölelikten, kula kul olmaktan kurtarmak için kavmi için çok mücadeleler vermiştir. Kavminin çoğu Firavunun tarafı olmuş, Hz. Musa kurtulmak için Kızıl Denize dayanmış, arkasında firavun ordusu, önünde ise kızıl deniz, imdat Allah’ım demiş, asasını denize vurmakla yollar açılmış, Hz. Musaya İman edenler kurtulmuş, Firavun ve aveneleri denizde boğulmuşlardır.

Nuh A.S. Yine Allah’ın peygamberidir dünyada huzur bulamamış, gemi yapmakla görevlendirilmiş, azgın kavminden kurtulmak için. Gemiyi yapmış, İman edenlerle gemiye binmiş, kendisine İman etmeyen oğlunuda gemiye almak istemiş, ikaz edilerek o senden değildir denilmiş oğlunu bile davası uğruna gemiye almamıştır. Ümmeti olduğumuz Ahir zaman peygamberi HZ. Muhammed S.A.V. tebliğci bulunduğu Dini 13 Yıl Mekkede,10 Yıl Medine de tebliğ etmiş. 23 Yıllık Peygamberlik süresince hiç rahat etmemiş, tüm sıkıntılara göğüs germiş, tüm engelleri ferasetle vahiy kültürü ile aşmıştır. Peygamberliği süresince 8 savaşa kendisi katılmış, hemen insanları öldürmemiş, önce tebliğ, sonra gereği yapılmıştır.

Savaşların hepsinde iki taraftan en çok beş yüz insan ölmüştür. Allah resulü Hak davayı savunurken en yakın akrabaları düşmanı olmuşlar. Vefatından sonra dava arkadaşları kutsi davayı yüklenmiş, aynı sıkıntılar, huzursuzluklar devam etmiş. HZ. Ebubekir, Hz. Osman, HZ. Ömer mevki makamlar için vahyin gölgesinde yetişenlerce şehit edilmişlerdir. İnsanlıktan nasibini almamış, daha medeni bir devlet olamamış, daha yeni keşif edilmiş katil Amerika’nın yüz binlerce kızıl deriliyi katlettiklerini de yazmıyorum. Savaşlar, atom bombaları, sürgünler, istilalar, Katliamlar, sakatlar, gözyaşı, geride yetimler, dullar daha neler neler. Demek dünyada huzur yoktur. Tek huzur İslamdadır. İslam’ı yaymak yaşamakta Müslümanların görevidir. Gâvur Müslümanlarla, ilkeleri ile baş edemediği için savaş taktiğini değiştirmiştir. Aramıza fitne tohumları ekmiştir. Eğitim, adalet, ekonomik anlayışını kendilerine benzetmiş, maşalar icat etmiş gel keyfim gel. Maşalar durmadan çalışıyor. Aile yuvalarımıza dinamit koymuşlar. Genç neslimizi iğfal etmişler. Unutmayalım herkes görevini yapıyor. Dünya Ateistin cenneti, Müslümanın ise cehennemidir. (Rahat olmaması) Kur’an-la, Sünnetle, Fıkıhla, sağlam İslam ilkeleri ile yılmadan anlatmak yaşamak her Müslümanın görevidir. Hakkı hâkim kılmak için Gerçek huzur dünyada değil, ahirette olacaktır. Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.