banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği

Yeni Bir Kerbela Olayı Yaşandı: 13 ölü 865 Yaralı

Tüm dünyanın gözünün önünde halkına ateş açan Irak Polisi sadece dün geceki Kerbela kentindeki protestolarda 13 kişi öldü, 865 kişi ise yaralandı.
İngiliz haber ajansı Reuters'ta yer alan habere göre, Irak'taki protestolarda korkulan oldu. Kerbela şehrinde devam eden protestolarda polis, kalabalığa ateş açtı.

13 KİŞİ ÖLDÜ, 865 KİŞİ YARALANDI

Irak İnsan Hakları Komiserliğinin yaptığı yazılı açıklamaya göre, Kerbela'daki protestolarda kalabalığın dağılması için güvenlik güçlerinin ateş açtığı ifade edildi. Güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu Kerbela'da protesto gösterilerine katılanlardan en az 13 kişi öldü, 865 kişi ise yaralandı.

KERBELA POLİSİ REDDETTİ

Ortaya çıkan taployu inkar eden Irak polisi, kanlı gece hakkında açıklamalarda bulunan Kerbela kent polisi, haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Dün gece sadece 1 kişi öldü, o da cinayet" açıklamasında bulundu.

PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Irak'ta yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmetlerindeki yetersizlik sebebiyle başlayan protestolar başkent Bağdat başta olmak üzere tüm şehirlerde sürüyor. 

4 BİN KİŞİ YARALANDI

25 Ekim'de başlayan gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucunda düne kadar 74 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 4 bin kişi yaralandı.

Bağdat, protestoları engellemek için sosyal medya hesaplarına erişimi engelleyerek sokağa çıkma yasağı getirmişti.

KAYNAK: HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.