banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Virüs Hızla Yayılıyor! Şimdide Bahreyn ve Kuveyt'te Görüldü

Çin'den sonra en çok vakaa İran'da ortaya çıkarken, şimdi de Arap ülkelerinden olan Bahreyn resmi haber ajansı (BNA) ülkede ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü duyurdu. Bahreyin'in ardından bir başka ülke olan Kuveyt'te de virüs ortaya çıktı. Ülkenin resmi haber ajansı (KUNA) da yer alan son dakika haberine göre, İran'ı ziyaret eden 3 kişide virüse izine rastlandığı belirtildi.

Çin Wuhan kentinde 2019'un son ayında ortaya çıkan coronavirüs (Covid-19) dolayısıyla ülkede ölenlerin sayısı 2 bin 594'e ulaşırken, virüs vaka sayısı 80 binlere dayandığı açıklandı.

Virüsün görüldüğü ve hızla yayıldığı bir başka ülke ise İran oldu.

İranda hızla yayılan virüs sonrasında  artan ölümlerden dolayı Türkiye, İran ile olan tüm sınır kapılarını kapattı.

İKİ ARAP ÜLKESİNDE DE GÖRÜLDÜ

Gelen iki yeni son dakika haberine göre; Bahreyn'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü ülkenin resmi haber ajansı BNA tarafından duyururken, Kuveyt resmi haber ajansı (KUNA) da, İran'ın Meşhed kentini ziyaret eden ve ülkeye dönen 3 kişide virüse rastlanıldığını açıkladı.

Bahreyn Sağlık Bakanlığı, vakanın İran'dan gelmiş olabileceği üzerinden duruyor.

Kuveyt Sağlık Bakanlığı ise, virüse yakalanan birinin Suudi Arabistan, diğerinin Kuveyt vatandaşı olduğunu belirtti. Üçüncü kişinin ise uyruğu hakkında şu anlık bir bilgi bulunmadığını kaydetti.

Kuveyt Limanlar Kurumu ise, ikinci bir emre kadar, İran'dan gelen gemilerin ülkeye girişini engelledi.

KAYNAK: HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.