banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Vicdan Hareketi İmza kampanyası ile büyüyor

Ş.URFA İHH SURİYELİ KANAAT ÖNDERLERİNİ VİCDAN HAREKETİ İÇİN TOPLADI

Suriye zindanlarındaki kadın ve çocukların özgür olması ve zindanlarda yaşanan infaz, işkence ve tecavüzlere dikkat çekmek için oluşan Vicdan Hareketi’ne destek çığ gibi büyüyor. Şanlıurfa İHH Suriyeli Kanaat Önderlerini, STK Başkanlarını ve Alimleri Vicdan Hareketi’ne destek için İHH Konferans salonunda toplayarak istişarelerde bulundu. Ev sahibi Ş.Urfa İHH Başkanı Behçet Atila Vicdan Konvoyunun sürecini anlattı.

Atila konuşmasında şunları kaydetti; Vicdan Hareketi, Suriye zindanlarındaki kadın ve çocukların özgür olması ve zindanlarda yaşanan infaz, işkence ve tecavüzlere dikkat çekmek için ilk olarak 2018 yılında “Vicdan Konvoyu” adıyla yola çıkıldı. Konvoy 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelecek şekilde Hatay/Reyhanlı’da son buldu. Basının ve kamuoyunun dikkatini çekmek için zindanlarda yaşanan zulüm Dünya’ya duyurdu. Vicdan Konvoyu şimdi yoluna “Vicdan Hareketi” olarak devam ediyor. Türkiye ve bir çok farklı ülkeden STK’lar bu harekete destek veriyor. Suriye rejiminin sadece resmi hapishane ve karakollarında 13.500’ün üzerinde kadın hapsedildi ve 7000’in üzerinde kadın hala bu hapishanelerde her gün insanlık dışı eziyete maruz kalıyor. Suriye rejimi kadınlara tecavüzü bir silah olarak kullandı ve kullanmaya devam ediyor.

Amacımız Suriye savaşı sırasında tutulan ve hapsedilen kadın ve çocukların serbest bırakılması…

Suriye zindanlarındaki kadın ve çocukların özgürlüğü için başlatılmış olan İmza Kampanyasına tüm vicdan sahiplerinin katılım sağlamalarını ve desteklerini bekliyoruz. İmza için linkimiz şudur: https://imzala.vicdanhareketi.org/

Programda âlimler, kanaat önderleri ve STK başkanları söz alarak desteklerini bildirip katılım sağladılar ve İHH ya bu çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Programda eski bab Müftüsü Şeyh Zekeriya Muhammed Mesud ve Suriye zindanlarında kalan bir kadının konuşması esnasında çok duygulu anlar yaşandı. Kadın, cezaevinde yaşadıklarını anlatırken kelimeler boğazına düğümlendi.

Program sonunda Behçet Atila, 8 Mart günü 81 ilde eşzamanlı basın açıklaması yapılacak. İnşaallah bizlerde 8 mart Dünya Kadınlar gününde Halilur-Rahman’da bir basın açıklaması yapacağız. Desteklerimizi bekliyoruz dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.