banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Türkiye’nin Büyükelçisi Çin’de Mantıyı Tanıttı


Çin / Pekin Büyükelçimiz Önen, “Türkiye ve Çin aradaki mesafeye rağmen benzer kültürel kodlara sahip iki ülke”

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, CCTV ve Sino-Asia Web TV kanalları ile Çin yeni yılı ve Türkiye - Çin ilişkileri üzerine röportajlar gerçekleştirdi. Ropörtaj esnasında mutfağa girerek Türk yemeklerini de tanıttı. Büyükelçi Önen, Türkiye ve Çin’in aradaki mesafeye rağmen benzer kültürel kodlara sahip iki ülke olduğunu söyledi.

Birçok konuda olduğu gibi, Çin ve Türkiye yemekleri arasında bile benzerlikler olduğunu belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Çin yeni yılı ile ilgili CCTV ile gerçekleştirdiğimiz röportajda mutfağa girip yemeklerimizi de tanıttık. Türkiye ve Çin aradaki mesafeye rağmen benzer kültürel kodlara sahip iki ülke. Mantı ile Çin mantısı 'jiaozi' arasındaki büyük benzerlikte bunun en güzel örneklerinden biri” dedi.

New Star Yayıncılık Gurubu Başkanı Ma Rujun Büyükelçilikte
Büyükelçi A. Emin Önen, Çin'in önde gelen yayın evlerinden New Star Yayıncılık Gurubu Başkanı Ma Rujun'u de Büyükelçilikte kabul ederek Türkiye ve Çin arasında yayıncılık alanında gerçekleştirilebilecek iş birlikleri hakkında görüşmelerde bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.