banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

Türkiye gururla sunar! Somali'ye yerli üretim solunum cihazı gönderildi

Türkiye'nin milli teknoloji atılımı kısa sürede pik yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'ye gönderilen  yerli üretim solunum cihazı ilgili bir paylaşım yaparak, “Medeniyet imkân değil, vicdan meselesidir." dedi.

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere birçok ülkeye solunum cihazı, maske, tulum ve daha birçok yardım malzemesi nakledilirken, Somali’ye gönderilen tıbbi yardım malzemeleri arasında en dikkat çekeni yerli solunum cihazları oldu.

"MEDENİYET DEĞİL, VİCDAN MESELESİ"

Başkan Erdoğan: "#MilliTeknolojiHamlesi ile geliştirdiğimiz solunum cihazları Somalili kardeşlerimize nefes olacak. Medeniyet imkân değil, vicdan meselesidir. Milletimizin imkânları da vicdanı da mazlum ve muhtaçların yanındadır. Aziz Milletim, senin kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır!"

YERLİ ÜRETİM SOLUNUM CİHAZI

Bilindiği gibi Başkan Erdoğan liderliğinde hükümetin başlattığı "Milli Teknoloji Hamlesi"  çerçevesinde Arçelik, ASELSAN, Baykar ve Biosys mühendislerinin seferberliğiyle 1 ay gibi kısa bir sürede seri üretimine başlanan Biyovent Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör Cihazı Türkiye'de hastanelerde kullanılmaya başlandı. ABD fırması ford'un "solunum cihazı üretimine" de destek veren Türkiye, Somali'ye yerli solunum cihazı göndererek bir ilke imza atmış oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.