banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit

Türkiye'den Giden Ekibe Teşekkür Ettiler

Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütlerinin işgalinden temizlenerek, huzur ve güven ortamının hâkim olduğu Telabyad’da, SUDKOM çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
Koronavirüs salgını nedeniyle, Şanlıurfa ve ilçelerinde uygulanan tedbir kararlarının aynısının uygulandığı Barış Pınarı Bölgesinde, halkı bilinçlendirmek amacıyla kamu kuruluşları ve işyerlerine Arapça yazılı afişler asılıyor. Şimdiye kadar alınan sıkı tedbirler sayesinde koronavirüs vakasına rastlanılmayan bölgenin, izole kalması amacıyla giriş çıkışlar da sıkı kontrol altında tutuluyor.
Virüs salgınına yönelik tedbirlerini alarak bölgede bulunan SUDKOM koordinatörlükleri, yerleşim birimlerinin içme suyu ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Telabyad ilçe merkezlerindeki içme suyu şebekesinin onarımını tamamlayan birimler, kırsaldaki Ebu Hureyze köyü ve çevresine su sağlayan şebekeyi de aktif hale getirdi. DSİ’nin desteğiyle yeni sondaj kuyularının açıldığı bölgede, çalışmalarını sürdüren ekiplere destek olan yerel halk, yardım ve desteklerinden dolayı Türkiye’ye ve Şanlıurfa’dan bölgeye giden ekiplere teşekkür etti.
Bölgede güvenlik, insani yardımlar, altyapı, sağlık hizmetleri ve diğer kamu hizmetlerinin temin edilmesi için olağanüstü gayret gösteren SUDKOM koordinatörlükleri, yıllardır tek bir fidanın dikilmediği bölgelerde de ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Timinin destekleriyle yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden temin ettiği 100 adet fidan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100’üncü yıldönümü hatırasına toprakla buluşturuldu.
Koronvirüs salgını nedeniyle kapalı olan Telabyad Şarki İlkokulu bahçesine, öğretmenler tarafından dikilen 100 adet fidanın, sulama ve bakımını da aynı okulda görev yapan öğretmenler sağlayacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.