banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Türkiye Bölgede Yolları Onarıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen  Telabyad ve Resulayn bölgelerine Şanlıurfa Valiliği İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi nezaretinde kamu hizmetleri gitmeye başladı.
Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinin işgalinden kurtarılan Suriye’nin Telabyad kentinde hayatın normale dönmesi için kamu hizmetleri verilmeye devam ediyor.

Şanlıurfa Valiliği İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi nezaretinde sınır ötesinde görev yapan kamu kuruluşları, çeşitli altyapı hizmetlerine yönelik çalışmalarını sürdürürken, Karayolları ekiplerince Akçakale Sınır Kapısı’ndan Telabyad şehir merkezi arasındaki 10 kilometrelik yol da onarıldı. Yaklaşık 50 ton sıcak karışım asfaltın kullanıldığı çalışmalar sonucu, uzun yıllardır bakım görmemiş olan 10 kilometrelik yol yama ve serim çalışmalarıyla kullanılabilir hale geldi.

Telabyad’da yaşanan enerji sorununu çözmek için de sahada çalışmalarını sürdüren İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi, TEİAŞ marifetiyle ilçeye enerji sağlayan trafo merkezi ile dağıtım hatlarında onarım çalışmalarını tamamlayarak test çalışmalarını yaptı. Arızaların giderildiği elektrik tesisine enerji sağlandığı takdirde şehre verilebileceği belirtildi.

Suriye’de terör örgütünden temizlenerek hayatın normale dönmeye başladığı Telabyad ilçesinin yanında Resulayn’da da benzer çalışmalar yürütülmüş, ilçenin içme suyu ihtiyacının sağlanması için DSİ tarafından sondaj kuyusu kazılarak şebeke bağlantıları yapılmıştı.
Vali Erin Yeniden Resulayn’da

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Barış Pınarı Harekatı ile hayatın normale dönmeye başladığı ve yaklaşık 30 bin Suriyeli’nin evlerine geri döndüğü Resulayn’da kamuya ait binalarda incelemelerde bulundu.

Başta sağlık olmak üzere içme suyu, elektrik ve diğer kamu hizmetlerinin aksatılmadan verilmesi için Şanlıurfa Valiliği İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi vasıtasıyla yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Vali Abdullah Erin, dün yeniden Resulayn’a gitti.

Resulayn’a geçişi öncesi Ceylanpınar’daki Harekat Koordinasyon Merkezi’nden bilgiler alan Vali Erin, Resulayn girişinde Mehmetçikler ve Resulayn Yerel Meclisi üyeleri tarafından karşılandı.
Karşılamanın ardından ilk olarak çalışmaların devam ettiği Resulayn Hastanesi’ni ziyaret eden Vali Erin, İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD ve diğer ilgili kuruluşların çalışmalarını inceledi.

Resulayn belediye binası ve kamuya ait diğer binalarda da incelemelerde bulunan Vali Erin, yerel hizmetlerin düzenli ve aksatılmadan sağlanması için Türkiye’den görevlendirilen personelin yanında Suriyelilerin de görev aldığını, çok sayıda Suriyeli kamu görevlisinin Resulayn ve Telabyad’da görev yaptığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.