banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Türk Kızılay'ı Tel Abyad Sevgi Mağazası Açıldı

Barış Pınarı Harekatı ile güvenli hale gelen ve nüfusunun her geçen gün arttığı Tel Abyad’da, Türk Kızılay’ı tarafından finanse edilen sevgi mağazası açıldı.

Suriye’de yaşanan iç savaş ve terör örgütlerinin baskıları nedeniyle, canlarını kurtarmak için yaşadıkları toprakları terketmek zorunda kalan on binlerce Suriyeli, Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye’nin kontrolüne geçen ve terörden arındırılan Tel Abyad ve Resulay’na dönerken, Türkiye Cumhuriyeti kamu ve sivil toplum kuruluşları da gerçekleştirdikleri insani yardımlarla yurtlarına dönenlere yardımcı oluyor.

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde Barış Pınarı bölgesinde insani yardım faaliyetleri yürütülmeye devam ederken, daha önce de Türkiye’nin kontrolüne geçen bölgelerde açtığı Sevgi Mağazalarından birini de Tel Abyad’da açtı.

Tel Abyad’da yaşamaya başlayan ihtiyaç sahiplerinin başta elbise ve ayakkabı olmak üzere tüm ihtiyaçlarını temin edebilecekleri Sevgi Mağazasının açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve muhabbetini ilettikten sonra, Suriye’de savaşın başlamasının ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin burada yaşayan kardeşlerini bağrına basmaya başladığını, Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye’nin kontrolüne geçen bölgede de Suriyeli kardeşlerinin yanında yer aldığını söyledi.

2011 yılından itibaren Suriye’nin karşı karşıya kaldığı savaş ve yıkım karşısında Türkiye Cumhuriyeti’nin tavrını ortaya koyduğunu, mazlum ve mağdur insanlara tüm dünyanın sırtını döndüğü bir zamanda dört milyondan fazla Suriyeli’yi Türkiye Cumhuriyeti’nin misafir ettiğini hatırlatan Vali Erin, “Türkiye’nin hemen yanıbaşında, Suriye sınırı boyunca terör koridoru oluşturan yapıyı da bertaraf etmekte kararlıydık. Bunu, çok şükür hızlı bir şekilde büyük bir harekatla gerçekleştirdik. Bu harekatta hem Türk Silahlı Kuvvetlerimizden hem de Suriye Milli Ordusundan şehitlerimiz var. Bu uğurda şehit olan tüm kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifa ve hayırlı uzun ömürler diliyoruz” dedi.

Suriye’nin toprak bütünlüğüyle bağımsız ve hür bir devlet olana kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yardım ve desteğinin Suriye halkıyla olmaya devam edeceğini kaydeden Vali Erin, Türk Kızılay’ı tarafından kurulan Sevgi Mağazasının tüm Tel Abyad halkına hayırlı, uğurlu olmasını diledi. Vali Erin, mağazayı kuran ve Barış Pınarı bölgesinde insanların yardımına koşan tüm Kızılay çalışanlarına teşekkür etti.

Canbey: En Büyük Mağazamızı Tel Abyad’da Açtık

Türk Kızılay’ının 152 seneden beridir devam eden bir iyilik hareketi olduğunu belirten, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Canbey, bölgede İdlip, Resulayn, Cerablus gibi sınır bölgelerinde yaklaşık 3 binin üzerinde Kızılay çadırı kurarak Suriye halkını misafir ettiklerini söyledi. Son İdlip saldırılarından ardından Kızılay olarak zor şartlarda da olsa mağdur insanların barınmalarını temin etmek amacıyla çadır kurmaya devam ettiklerini belirten Canbey, Suriye topraklarında kurdukları çadır sayısının 410’u bulduğunu ifade etti.

Kurdukları Sevgi Mağazalarıyla bugüne kadar 1 milyon 100 bin kişiye 4 milyonun üzerinde elbise ve ayakkabı yardımında bulunduklarını dile getiren Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Canbey, Sevgi Mağazaları açmadaki amaçlarının, mağdur insanlara çamur içinde yardım yapmak yerine mağazalara getirerek deneme kabinlerinde kendilerine uyan elbiseleri temin etmek olduğunu, aynı zamanda bu insanların sosyal hayata bağlamayı düşündüklerini ifade ederek, “Böylelikle savaşın kasvetini bir nebze olsun üzerlerinden almış oluyoruz” dedi.

Tel Abyad’da kurdukları Sevgi Mağazasının, bugüne kadar kurdukları mağazaların en büyüğü olduğu bilgisini veren Canbey, mağazada içerisinde 50 bin parça giysi olduğunu ve Kızılay personelinin mağazalarda hizmet vereceğini söyledi.

Vali Erin Çocukları Giydirdi

Açılış töreninin ardından mağazayı gezen ve Tel Abyad’lı çocukları kendi elleriyle giydiren Vali Erin, mağaza çıkışında da Tel Abyad halkı ile sohbet ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle yeniden yurtlarına dönmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Tel Abyadlılar, Vali Erin’e ilgisinden dolayı minnettar olduklarını ifade ederek, Türk halkına teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.