banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Türk İstihbaratı Sınır Dışında Teröristleri Adım Adım Takibe Alıyor

Sınır ötesinde Türkiye'ye karşı hain plan!
Son dakika haberi: Türk Silahlı Kuvvetleri'nin inlerini başlarına yıktığı terör örgütleri DEAŞ ve PKK yeniden iş birliğine gitti.
El-Hol ve Roj kamplarında tutulan 114 DEAŞ’lı aile ile PKK, iki ay pazarlık yaptı. Anlaşma sağlanan 27 DEAŞ’lıya bombalı saldırı eğitimi verildi.

Terör örgütü PKK, Suriye'deki bir başka terör örgütü olan DEAŞ ile canlı bomba pazarlığı yaptı. Yapılan canlı bomba pazarlığının detaylarına ulaşıldı. Kamışlı ve Haseke’de iki farklı kaynaktan elde edilen bilgilere göre, pazarlıklar PKK’nın siyasi kolu olan Demokratik Toplum Hareketi (Tev-Dem) üyeleri tarafından yürütüldü.

"EYLEM YAPAN SERBEST"

El-Hol ve Roj Kamplarında tutulan 114 DEAŞ’lı aile ile iki ay süren pazarlıklar sonucu ilk planda 27 DEAŞ’lı ile anlaşma sağlandı. Söz konusu DEAŞ'lılar bir hafta boyunca bombalı saldırı eğitimine alındı. Fırat Kalkanı, İdlib, Afrin, Resülayn ve Tel Abyad bölgelerine sızdırılacak sekizi kadın 27 DEAŞ’lıya eylem yeri ve eylem tarihini beklemeleri istendi. PKK-DEAŞ pazarlığında Türkiye’de eylem yapma planı da ele alındı ve bununla ilgili bir ekibin kurulması da görüşüldü.
TÜRK İSTİHBARATI TAKİPTE

Haseke'de yapılan pazarlıklar ve TSK mensuplarının da yer aldığı terörden arındırılmış bölgeleri hedef alacak saldırı planı MİT tarafından takibe alındı. Harekete geçen ve sahaya sürülen DEAŞ’lı erkek ve kadınları izlemeye alan Türk istihbaratı, beş bombacı teröristi eylem hazırlığı yaptığı esnada yaptığı özel operasyonla sağ olarak ele geçirdi.

ÇOĞUNLUĞU İTHAL TERÖRİST

Kurtarılmış bölgelerde yapılacak terör eylemlerinde yer almayı kabul eden DEAŞ’lılardan yedisi Suriye kökenli, yirmisi ise yabancı ülkelerden gelenlerden oluşuyor. Güvenlik kaynakları tarafından da doğrulanan bilgilere göre kadınlar daha çok patlayıcı, teçhizat taşımakta kullanılacak.

PKK’nın terör eylemleri konusunda anlaştığı DEAŞ’lıların aileleri, kamplardan alındı ve Kamışlı’da PKK militanları tarafından korunan çiftlik evlerine yerleştirildi. Bölgeye gönderilen kadınlardan üçünün kocasının hapiste olduğu ve PKK tarafından hücreye atıldığı bilgisine ulaşıldı.

İki terör örgütü arasında yapılan anlaşma sonrası verilen yedi günlük eğitimlere PKK destekçisi bazı yabancı istihbarat unsurları da destek veriyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.