banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Terörist Brenton Tarrant'in Türkiye Rotası Ortaya Çıktı

İşte Yeni Zelanda canisinin Türkiye rotası! Fatih'in esir ettiği...
Yeni Zelanda'daki teröristin, Kazıklı Voyvoda'nın Fatih Sultan Mehmed Han'ın emriyle 4 yıl esir tutulduğu ve sürgün hayatı yaşadığı Tokat Kalesini ziyaret ettiği tespit edildi.
Yeni Zelanda Christchurch kentinde iki camiye saldırarak 50 kişiyi öldüren teröristin Türkiye rotası ortaya çıkardı.

İLK TÜRKİYE ZİYARETİ

Terörist ilk olarak Türkiye'ye 13 Mart'ta geldi. 13-15 Mart tarihleri arasında İstanbul'da kalan terörist, 15-16 Mart tarihleri arasında ise Tokat'a geçti. Terörist, Tokat'ta bulunan Kazıklı Voyvoda'nın Fatih Sultan Mehmed Han'ın emriyle 4 yıl esir tutulduğu ve sürgün hayatı yaşadığı Tokat Kalesi'ni ziyaret etti. Teröristin kaldığı otelin Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde bulunan bir şehir oteli olduğu belirlendi. Terörist 17 Mart'ta ise geri döndü.

İKİNCİ TÜRKİYE ZİYARETİ

Terörist ikinci Türkiye ziyaretini ise 13 Eylül-25 Ekim tarihlerinde yaptı. İzmir ziyaretinde ise teröristin uğrak yeri Selçuk'ta bulunan Efes ve Meryem Ana Evi idi. Teröristin kayıt sistemi olmayan pansiyonlarda kaldığı belirlendi.

Terörist Brenton Tarrant, Türkiye'de İstanbul, Tokat, Ağrı, Mersin, İzmir, Sivas, Konya ve Ankara'ya gitmiş.

KAYNAK: TRT HABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.