banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Telabyadlılar Türkiye'ye Destek İçin Eylem Yaptılar

Telabyad’da Binlerce Kişi Şehitler ve Türkiye İçin Toplandı


Barış Pınarı Harekâtı ile huzur ve güvenin hâkim olduğu Telabyad’da binlerce kişi, şehitleri anma gününde Türkiye’ye destek için bir araya geldi.
Telabyad’a bağlı Siluk beldesinde, Telabyad Yerel Meclisi koordinesinde gerçekleştirilen gösterilere öğrenciler, öğretmenler, Telabyad Yerel Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Türk ve Suriye bayraklarıyla donatılan Siluk meydanında gerçekleşen etkinlikte, İdlib’de devam eden Bahar Kalkanı Harekatına destek mahiyetinde sloganlar atıldı.
Suriye rejiminin İdlib’de gerçekleştirdiği katliamları kınayan basın açıklamalarının da yapıldığı gösterilerde, şehit düşen Türk Askerleri ve Suriye Milli Ordusu mensupları için gıyabi cenaze namazı kılınarak dualar edildi.
Burada bir açıklama yapan Telabyad Yerel Meclisi Başkanı Salih Hacı Abdullah, Siluk’un şüheda beldesi olduğunu belirterek, “Bugün, tarihi bir gün yaşanıyor. Hem Türk Askerinin hem Suriyelilerin kanı bu toprakları sulamıştır. Vatanımızın özgürleşmesinde bizlere destek olan Türk Milletine ve Türk Askerine minnettarız. Eğer biz bugün burada var isek, Türk kardeşlerimizin desteğiyledir. Bu topraklar, Türk ve Arap kardeşlerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Allah şehadetlerini kabul etsin.” şeklinde konuştu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.