banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Tahran Yunus Emre Enstitüsünde Mesnevi Okumaları Yapılıyor



      Program’da çoğunluğu İranlı olan dinleyicilere Mesnevi Sohbetlerinin Türkiye’de bir gelenek haline geldiğine dikkat çeken Kültür Sanat Koordinatörü Eyyüp Azlal, tarih içerisinde Bosna’dan İstanbul’a, oradan Urfa’ya ve Halep’e kadar bu sohbetlerin mekânı olan Mevlevihanelerin kurulduğunu ve buraları yöneten merkezin ise Konya Mevlevihanesi olduğunu vurguladı.
Yoğun bir topluluğun katılımıyla gerçekleşen program öncesinde, sohbetin müdavimlerinden Mesnevişinas Behrami Shabboo, Mesnevi’den şiirler okudu. Ardından sanatçı Hatam Layegh de Mesnevi’den bestelediği şarkıları yorumladı. Dr. Fellahi Keyhumers’in sunumu ile de “Mesnevi Sohbeti” başladı.  
Dr. Fellahi Keyhumers’in verdiği Mesnevi Sohbetinin bu haftaki konusu “Ölüm ve Hayat” idi. Dr. Sohbetinde bu hususta kısaca şunları söyledi: “Mevlânâ Celaleddin Rumî, ölüm gününü “Hakk’a vuslat”, “Düğün günü” saymıştır. Dünyadan giderken düşüncelerini insanlığa miras bırakmıştır. Düşünceleri ile zamanını aşmış ve insanlığın bugün dahi ihtiyaç duyduğu hoşgörüyü eserlerinde sağlamıştır.”
Program, Tahran TRT muhabiri Fatih Sabuncu’nun dinleyicilerle yaptığı röportaj, TRT AVAZ televizyonun çekimleri ve Tahran Yunus Emre Enstitüsünün ikramıyla son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.