banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Suriye'den yürek burkan görüntüler! Elinizden ne geliyorsa yapın

En zor şartlarda çadırlarda hayatlarını sürdüren mülteciler kışın gelmesiyle birlikte adeta ayakta kalma mücadelesi vermeye başladı.  Zor şartlardan en çok etkilenenlerin başında ise çocuklar geliyor. 

ÇOCUKLARIN HALİ İÇLER ACISI

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda soğukta ayağında ayakkabısı ve üzerinde kışlık giyeceği dahi olmayan çocukların titreyen halleri yürek burktu. 

Suriye'deki mülteci kamplarına en son yardımı ise trafik kazasında hayatını kaybeden futbolcu Ahmet Çalık'ın ailesi İHH kanalı ile Suriye'deki mülteci kamplarına yaptığı yardımla biraz olsun yardıma muhtaç yüreklere su serpti. 

MÜLTECİ KAMPLARI İÇİN ACİL YARDIM ÇAĞRISI

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'de etkili olan yoğun kar ve yağmurdan etkilenen zorla yerinden edilen sivillerin sığındığı kamplar için "acil yardım" çağrısında bulundu.

Yıldırım, "Bu hafta gerçekten kış şartları zorlaştı, aniden kar bastırdı. Bu gördüğünüz çadır kenttekiler dahil olmak üzere birçok çadır yıkıldı. Burada yaşayanlar, diğer kamplarda yaşayanların yanına sığındı." ifadesini kullandı.


Halihazırda her bir çadırda 10-15 kişinin yaşadığını aktaran Yıldırım, "Bir de yıkılan çadırdan oraya gidenlerle nüfus daha da artmış oldu. Hava gerçekten soğuk. Biz çalışıyoruz ama doğal olarak yeterli değiliz." diye konuştu.

DENİZ FENERİ DERNEĞİ'NDEN YARDIM KAMPANYASI

Deniz Feneri Derneği ise "Çocuklar Üşümesin Kampanyası" düzenleyerek üzerinde kışlık kıyafetleri olmayan, bir kazağa, bir monta, bir bota muhtaç durumda olan çocuklara yardım yapılması çağrısında bulundu.

Dernek çağrısında "Sıcak ellerinizi ihtiyaç sahibi kardeşlerimize uzatıp, onları, kış şartlarının zorluğundan bir nebze uzaklaştırabilirsiniz. Çocuklarına yeni kıyafetlerden alamayan, eski ve yırtık kıyafetlerle çocuklarını okula göndermek zorunda kalan aileler için ne zordur bu durum. Hele de soğuk kış günlerinde bu ebeveynlerin yükleri bir kat daha artar. Derneğimize yapacağınız bağışlarla bu şartlar altında yaşamak zorunda kalan kardeşlerimize onları ısıtacak yeni kıyafetler alıyor ve giyim mağazalarımızda, giysileri deneyerek beğendiklerini alma fırsatı veriyoruz." denildi.

TÜRK KIZILAY YILDA YAKLAŞIK 30 MİLYON İHTİYAÇ SAHİBİNİN YARDIMINA KOŞUYOR

Suriye'ye 50 bin tır insani yardım malzemesi ulaştırıldı

Türk Kızılay, Suriye'nin İdlib ilinde savaş mağduru binlerce aileye günlük ekmek ve gıda yardımlarını sürdürürken, sevgi mağazaları vasıtasıyla da bağışçılarının gönderdiği kıyafetlerle 1,5 milyon kişinin giyim ihtiyacını karşıladı. Suriye'de savaştan zarar gören ve yerinden edilen kişilere ulaştırılmak üzere savaşın başından bu yana 50 bin tır insani yardım malzemesi sınırdan geçirildi.

Ayrıca, Suriye'de 40'tan fazla tıp merkezi, 10'a yakın yetimhane ve birçok sevgi mağazası kurularak muhtaçlara destek olundu.

YERYÜZÜ DOKTORLARI, SURİYE'DE 3 YILDA 500 BİN HASTAYA ŞİFA OLDU

Yeryüzü Doktorları Derneği, iç savaşın sürdüğü Suriye'de, 3 yıl önce kurduğu sağlık merkezlerinde 500 bin civarı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verdi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yardım faaliyetleri yürüten dernek, Suriye'nin kuzeyindeki Azez ilçesinin Soran beldesi, Afrin ilçesinin Cinderes beldesi ve Tel Abyad ilçesinin Suluk beldesinde bölge halkına sağlık alanında destek oluyor.

Suriye'deki savaş mağdurlarına 3 yıldır ücretsiz sağlık hizmeti veren merkezler, 500 bin civarı hastaya şifa dağıttı.

Söz konusu sağlık merkezlerinde, dahiliye, pediatri, kadın hastalıkları, kulak-burun-boğaz, diş tedavi, laboratuvar ve cildiye olmak üzere çeşitli branşlarda sağlık hizmeti sunuluyor.

Kadın doğum alanlarında uzman ekiplerin destekleriyle de sağlık merkezlerde 240 bebek dünyaya geldi.

Yeryüzü Doktorları Derneği Suriye Görevlisi Cihad Veys, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu merkezler aracılığıyla Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirterek, hastalara ücretsiz ilaç desteği sağladıklarını söyledi.

SADAKATAŞI İDLİB'TEKİ 250 BRİKET EVİ SAVAŞ MAĞDURLARINA TESLİM ETTİ

Sadakataşı Derneği tarafından Suriye'nin İdlib kentine bağlı Kelbit köyünde inşa edilen 250 briket ev, savaş mağduru ailelere teslim edildi.

Dernekten yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla başlatılan "Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız" kampanyası kapsamında bölgeye insani yardımların ulaştırıldığı, bunun yanı sıra yapımı tamamlanan briket evlerin açılışının yapıldığı belirtildi.

Dernek tarafından temeli atılan 3 bin 500 briket evin büyük kısmının tamamlandığı aktarılan açıklamada son olarak 50'si AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile ailesine ait, 250 evin Kelbit köyünde Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal'ın da katılımıyla gerçekleştirilen törenle teslim edildiği, Kelbit'te 30 dönüm arazi üzerine inşa edilen, 24 metrekarelik briket evlerin çevresine ise ilerleyen günlerde okul, cami ve park inşa edileceği bildirildi.

Açıklamada görüşüne yer verilen Sadakataşı Derneği Başkanı Özdal, İdlib'de 19 farklı bölgede toplu konut projesini sürdürdüklerini belirtti.

Başta AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım ve ailesi olmak üzere tüm hayırseverlerin katkılarına teşekkür eden Özdal, Suriye'de inşa etmeyi hedefledikleri briket ev sayısının 5 bin olduğunu bildirdi.

KAYNAK: HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.