banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

SOMALİ'YE DERMAN URFA'DAN

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Şanlıurfa İlaç Dağıtım Merkezi’nin işbirliği ile Somali’ye yapılan ilaç yardımları devam ediyor.

Son yılların en kurak dönemini yaşayan, açlık ve sefalet ile boğuşan Somali’ye yardım eli yine Urfa’dan uzandı. İHH İnsani Yardım Vakfı ve Şanlıurfa İlaç Dağıtım Merkezi’nin işbirliği ile Somali’ye 618 bin TL değerinde ilaç gönderildi.  Somali’ye yapılacak ilaç yardımı nedeniyle dün İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından bir basın toplantısı düzenlendi.  Şanlıurfa İlaç Dağıtım Merkezi’nde yapılan toplantıya Ak Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez,  İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ömer Keskin, İHH Şanlıurfa Koordinatörü Behçet Atila, İlaç Dağıtım Merkezi Koordinatörü Neşet Uçkan ve Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İHH İnsanı Yardım Vakfı Şanlıurfa İl Koordinatörü Behçet Atilla 20 gün önce Somalili mültecilerin Dadaf Kampı’na giderek orada gözlemlerde bulunduğunu hatırlatarak “Orada ki mağduriyeti mazlumiyeti gördükten sonra daha fazla çalışmaya başladık. En son 15 gün önce “Somali’ye derman Şanlıurfa’dan” sloganı ile bir yardım kampanyamız olmuştu. Şu anda ise toplam 157 koli ilaç bulunuyor ve 927 kalemlik ilaç yaklaşık piyasa değeri 618 bin TL’ yi bulan bir ilaç yardımımız olacak bu da sanırım bir rekor olsa gerek.” diye konuştu.

 Şanlıurfa’dan gönderilen ilaçlar Mersin’de bulunan İHH deposuna ulaştıktan sonra, üçüncü yardım gemisi ile Somali’ye gönderilecek.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.