banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Siyonist İsrail'den Mescid-i Aksa'ya baskın

 İsrail'in bu sabah bir grup Yahudi'yi Mescid-i Aksa'ya sokmasının ardından çıkan olaylarda onlarca kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre, İsrail askerleri, bu sabah yaklaşık 100 Yahudi'yi Aksa'nın ağlama duvarına bakan Megaribe kapısından içeriye aldı. Buna tepki gösteren Müslümanlar ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. İsrail askerlerinin, cami avlusunu savaş alanına çevirdiği olaylar sırasında Filistinlilerin üzerine plastik mermi ve gaz bombaları atıldı. Bu sırada Aksa içinde bulunan Kıble Camisi'ne sığınan Müslümanlara da şiddet uygulayan İsrail askerlerinin, Kıble Camisinin içerisinde postallarıyla gezerek, göstericileri tartakladığı belirtiliyor.

Öte yandan, Mescid-i Aksa'da çıkan olaylar, Kudüs’e de yayıldı. Hıtta kapısının önünde toplanan Filistinliler, İsrail askerlerini protesto etti. Göstericilere müdahale eden İsrail askerleri, Müslümanlara plastik mermi ve ses bombasıyla saldırdı. Şu ana kadar onlarca Müslümanın yaralandığı öğrenildi.


Olayların ardından İsrail yönetimi Mescid-i Aksa'ya giriş çıkışları kapattı. Kudüs’teki olayların tüm Filistin’e yayılabileceği ifade ediliyor. (İLKHA)
 






Anahtar Kelimeler:
İsrailMescidi Aksa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.