banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Seçimlere katılım yüzde 10'da kalınca 1 gün uzatıldı

Mısır’da gayrı meşru Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılımın yüzde 10’u geçmediği belirtildi. Mısır’da bulunan 54 milyon seçmenden oy kullananların sayısısın, 4 milyon 40 bin olduğu öğrenildi.

Katılım olmayınca seçimi uzatmak zorunda kaldılar
Mısır genelinde, 26-27 Mayıs’ta yapılan gayrı meşru Cumhurbaşkanlığı seçimleri, katılımın az olması nedeniyle bir gün daha uzatıldı.

Pazartesi sabah 09.00’da başlayan gayrı meşru Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Salı günü sonlandırılacaktı. Ancak, halkın seçime rağbet etmemesi ve tahmin edilenin altında katılım olması nedeniyle, Mısır Yüksek Seçim Kurulunun, iki gündür devam eden Cumhurbaşkanlığı seçimini bir gün daha uzatma kararı aldığını bildirildi.

Seçimlere katılım yüzde 10’u geçmedi
Mısır Medya ve Kamuoyu Araştırma Merkezinin açıklamalarına göre Mısır’da yaklaşık 50 milyon seçmenin sandığa gitmediği ifade edildi. Mısır’daki seçimler ile ilgili farklı rakamlar olsa bile katılımın yüzde 10’u geçmediği belirtiliyor.

Öte yandan; darbe yönetimi ise seçimlere katılanların 25-27 milyon seçmen olduğu iddiasında bulundu.

Seçimlerde istenilen katılım olmamasının ardından darbenin mimarı olan Abdulfettah Sisi ile yarışan Hamdin Sabbahi’nin adaylıktan çekilmesi konusunun konuşulması dikkat çekti. Seçimleri, darbeci eski Savunma Bakanı Sisi’nin kazanmasına kesin gözü ile bakılıyor. (Fatih Varol İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.