banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Sanlıurfa Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Mozaik Yolu Gstaad kentinde dünyaya tanıtıldı

Tüm dünyadan üst düzey kişilerin önemli buluşma merkezi olan Gstaad, ONE Derneği'nin Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, ve Hatay Büyükşehir Belediyelerinin desteğiyle ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın öncülüğüyle yürütülecek proje uluslararası anlamda ilk tanıtım çalışması gerçekleşti.

Sanat Koleksiyoneri Bibi Gritti'nin desteğiyle düzenlenen özel gecede, Sevan Bıçakçı'nın mikro mozaik ayrıntılı yüzüklerini de içeren seçilmiş eserleri ve özel hazırlanan Mozaik Yolu mappingi sergilendi.

Modacı Özlem Süer'in tasarladığı ve Şanlıurfa mozaiklerinin yoğunlukla kullanıldığı mozaik desenli kıyafetlerin büyük ilgi gördüğü davete Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini temsilen İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Seyfettin Gencer, Britanya Kraliyet Ailesi mensubu Kent Prensesi Michael, Savoy Prensesi Gabriel, Kont ve Kontes Vianney d'Hendecourt, Savoy hanedanı Prens Vittorio Emmanuele ve Prenses Marina, Yugoslavya Prensi Michel, York Prensesi Eugenie, Prens Salman, Kont Alexandre de Lesseps, Kontes Anne d'assche, Kontes Louisa Seilem, Club Des Leaders Başkanı Jean Sebastien Robine ile Elizabeth Berracasa katıldı.

Gerçekleştirilen gecede Şanlıurfa ve bölge mozaiklerini gelen konuklara tanıtan Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, bütün dünyayı Şanlıurfa'nın kültürel miraslarını ve tarihi eselerini görmeye davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.