banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Şanlıurfalı Kudüs Anneleri 54. Kez Eylem Yaptı

Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinlileri katleden İsrail’e tepki gösteren  Kudüs Anneleri Platformu adına basın açıklaması yapan Zehra Kazan şunları kaydetti: ”Değerli Basın Mensupları, Kudüs’e Mücahide Olmayı, Kudüs’ü Cihadı, Ahdi Olarak Gören ve Basın Açıklamamıza Destek Veren Kudüs Anneleri ve Anne Adayları Hanımefendiler;Bugün elli dördüncüsünü düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz.

Bugün günlerden Şehit Yahya Ayyaş…
Ve onun O güzel yürekli, gönlü geniş, şehadete iman etmiş güzel Annesi Aişe hanım, yaşantısı ve şehidin cenazesinde ki vakur duruşu, yaptığı konuşma…
İslâmi Direniş Hareketi Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan Yahya Ayyaş, El Kassam Tugaylarının kurucularındandır. Filistin direnişinin sembol isimlerinden biri konumunda olan Yahya Ayyaş, 5 Ocak 1996’da işgalci siyonist İsrail güçleri tarafından Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahya’da şehit edilmiş, şühedaya kavuşmuştur. Yahya Ayyaş’tan geriye büyük bir direniş azmi ve sözüne sadakat örneği kalırken; Yahya Ayyaş’ın “Yahudiler bedenimi Filistin’den ayırabilirler fakat ben Filistin halkına Yahudilerin asla söküp atamayacakları bir şey ekmek istiyorum” sözü, yaşantısı ve Annesi Aişe hanımın yapmış olduğu konuşma hâlen zihinlerdeki yerini korumaktadır. Şehit Yahya Ayyaş’ın o şehadete koşan, davasına olan bağlılığıyla, inancıyla geçirmiş olduğu yaşantısını buradan yapmış olduğumuz bu duâ buluşmasında anlatmakla bitiremeyeceğimiz aşikârdır.

İşgalci siyonist İsrail kaynakları Yahya Ayyaş’ın şehadet haberini vermeye başlayınca Filistinliler buna inanmak istemediler. Ancak Hamas olayı doğrulayınca Filistinliler büyük üzüntü içerisinde şehidin arkasından gözyaşlarını akıttılar. Şehit Yahya Ayyaş’ın cenazesine 250 binden fazla Filistinli katıldı. Yeni Yahya’lar da bunların içindeydiler. Kendisinin öğrencileri olan bu Yahya’lar intikam yeminleri ederek şehidimizi ebedi istirahatgâhına uğurladılar. O Güzel yürekli Annesi Aişe Hanım cenazede kısa bir konuşma yaptı ve şöyle seslendi;
“Hepiniz bir Yahya’sınız. Allah hepinizi ve tüm gençlerimizi korusun. Şehitlikten daha güzel bir şey var mı? Allah Senden razı olsun Ey Yahya! O kendisini öylesine davasına adamıştı ki, Ona doymadan bıraktı bizi ve işgal güçleri tarafından aranmaya başladığından beri o artık benim oğlum değil, İzzettin El Kassam Tugayının oğludur.” Bu davasına inanmışlık ve teslimiyetle, vakur duruşuyla yapmış olduğu işgalci siyonist İsrail güçlerine gerekli dersi verdiği gibi Filistin Davasını sahiplenmeyen İslâm ülkelerine de gerekli mesajı vermiştir.
Selam olsun Şehit Yahya Ayyaş’a, Annesi Aişe Hanıma…

Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 41. Cuması gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşünde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aileleri ve Filistinlilere sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz.

Filistin’de bugüne kadar şühedaya kavuşan tüm kahraman şehitlerimizi hürmet, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz. Yaşanan zulüm, işgal ve acıların bitmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Buradan Sizleri, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Onlar, Ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz.

Siyonist İsraile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağınız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.
Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa’dan Tel Aviv’e haykırıyoruz.
Kudüs İslam’ındır ve İslam’ın Kalacaktır.

Allah’ım! Kudüs’teki ve yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissettir! Allah’ım! Kudüs’te, Afrin’de, Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da ve dahi tüm İslam beldelerinde; İslamiyet için, Müslümanlar için, İslam beldeleri için mücadele Müslümanları ve askerlerimizi muhafaza eyle, zalim ve küffara karşı galib ve muzaffer eyle. İslâm Âleminde ittihad ve vahdeti nasip eyle. Bizi basiretsizlerden, ferasetsizlerden, vicdansızlardan, zalimlerden yana eyleme! Allah’ım! Mescid-i Aksa’yı ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere fırsat verme! Müslüman kardeşlerimize içinde bulundukları zor durumdan bir an evvel kurtulmaları için yardım eyle! Bizlere yeniden aziz bir ümmet olarak adaleti ayakta tutmayı nasip eyle! Bizlere Siyonist işgalinden kurtulmuş özgür, bağımsız ve İslam’ın hâkim olduğu Kudüs ve Filistin topraklarını görmeyi, o beldelere İstanbul’a gider gibi gitmeyi nasip eyle. Mübarek günler ve beldeler hürmetine dualarımızı kabul eyle Allah’ım!Allah’ın Selamı, Bereketi ve Rahmeti Üzerimize Olsun.”ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.