banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Şanlıurfa STK'ları Mursi için Mısır'a sert tepki gösterdi

Rabia Meydanı’nda düzenlenen basın açıklaması sloganlarla başladı. İl Müftüsü Mehmet Taştan, toplanan kalabalığa gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Vatandaşlar, taziye çadırı kurdu, Mursi için dua etti.

STK’lar tarafından yapılan açıklamada,”Mısır’ın ilk ve tek meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Nursi, kendisine yapılan sistematik işkence ve ihmallerin ardından dün şehit oldu. Aslında Mursi, 17 Haziran’daki duruşmada haksız suçlamalara karşı hem kendini hem de davasını savunurken şehit edildi. Mısırdaki siyasi tutuklular derhal serbest bırakılmalı. Sisi cuntasının uluslararası mahkemelerde yargılanması için çalışma başlatılmalı. Müslümanlar bir araya gelmeden hiçbir zaman zulüm bitmeyecek.”denildi.

Kalabalık,  pankart ve dövizlerle “Kahrolsun Sisi, seninleyiz Mursi”, “İhvana selam, direnişe devam” ve “Katil Sisi hesap verecek” şeklinde sloganlar attı, sık sık tekbir getirdi.(Ruha Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.