banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Av Ferhay karataş

Şanlıurfa Muhacirler Derneği Suriyeli Muhacirlere el uzattı

Şanlıurfa Muhacirler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için yardım kampanyası başlattı.

 

Balıklıgöl'de bulunan Ayn Zeliha çay bahçesinde düzenlenen akşam yemeğine dernek yönetimi ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

 

Dernek Başkanı Resul Korkmaz, üyelere kampanya hakkında bilgi verdi. Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle Şanlıurfa'ya çok sayıda sığınmacının geldiğini hatırlattı.

 

Yanı başımızda yaşanan olaylardan dolayı Suriyeli muhacir kardeşlerimiz için yardım kampanyası başlattık. Şanlıurfa Peygamberler, Evliyalar ve Ensarlar şehridir. Bizlerde bu sebeple Şanlıurfalı kardeşlerimiz, idarecilerimiz ile beraber maddi ve manevi elimizden gelen tüm yardımları yapacağız diyen Korkmaz; “Yaklaşık bin üyemizden yardım talep ettik. Bazıları şu anda yardımda bulundu. Diğer kardeşlerimiz ise yarından itibaren dernek binamıza gelerek yardımlarını yapacak. Toplanan parayla ihtiyaca göre malzeme alacağız. Söz konusu malzemeyi ise sığınmacı kardeşlerimize ulaştırmak üzere Suriye Yardım Platformu'na teslim edeceğiz” dedi.

 

Bir gecede yaklaşık 15 bin tl toplanan yardım kampanyası 3 gün boyunca dernek merkezinde devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.