banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Şanlıurfa, Güney Afrika'ya çıkarma yapacak

Ajans Yönetim Kurulu, Güney Afrika’daki kalkınma kuruluşu örneklerini ve bölgesel kalkınma konusundaki iyi uygulamaları yerinde inceleyecek,  GAP Bölgesi, Şanlıurfa ve Diyarbakır’daki yatırım olanaklarının tanıtılmasına yönelik görüşmelerde bulunacak.

25 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında; Şanlıurfa Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkan V. Celalettin Güvenç başkanlığında gerçekleştirilecek ziyarete, Ajans Yönetim Kurulu üyesi Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, Diyarbakır İl Genel Meclisi Başkanı M. Mürşit Ekinci, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ve Kalkınma Kurulu Başkanı Alican Ebedinoğlu, Ajans Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun ile Ajans personeli katılıyor. 

Ziyaret kapsamında, Gauteng Büyüme ve Kalkınma Ajansı (GGDA), Gauteng Ekonomik Kalkınma Departmanı, Western Cape Pazarlama Yatırım ve Ticareti Geliştirme Ajansı (WESGRO), Western Cape Vilayeti Başkanı (Premier), Cape Town Belediye Başkanı ve Cape Town Turizm Departmanı ziyaret edilerek yetkilileri ile görüşmeler yapılacak.  Ayrıca, Güney Afrika'da yatırımı bulunan Sesli Tekstil Fabrikasında incelemelerde bulunulacak ve Türkiye Çelik İhracatçıları Birliği'nin aynı dönemde yapacağı ziyaretin bir bölümüne iştirak edilecek. Ziyaret edilecek kurum ve kuruluşların çalışma şekilleri, faaliyetleri, tecrübeleri ile ilgili bilgi paylaşımı ve incelemeler yapılmasının yanında, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da yürütülmekte olan faaliyetler ile potansiyel yatırım olanakları ve işbirliği yapılabilecek alanlar,  Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki yatırımcılar için ihracat olanakları konusunda bilgi toplanması öngörülüyor.

Şanlıurfa Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkan V. Celalettin Güvenç, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Afrika kıtası, son dönemde yer altı zenginliği sayesinde artan gelir ve büyüyen ekonomisi ile dünyanın dikkatlerini üzerinde toplamış durumda. Küresel kriz nedeniyle Avrupa’da pazarları daralan Türk işadamları, Afrika'daki bu fırsatı görmüş ve 2002’de 1,7 milyar dolar olan Afrika ülkelerine yönelik ihracatı 11 Milyar dolara çıkarmışlardır.  Afrika kıtasının öncü ve en gelişmiş ülkesi olan Güney Afrika Cumhuriyet ise başta altın, kömür gibi yer altı kaynakları ve turizm potansiyeliyle kıta ekonomisinin itici gücü olmayı sürdürmektedir. Karacadağ Kalkınma Ajansı olarak dünyada kalkınma alanındaki iyi uygulamaları yerinde inceleyerek bölgemizde yürüttüğümüz çalışmalara katkı sağlamak istiyoruz. Bu kapsamda Ajans olarak Güney Afrika Cumhuriyet’ine yönelik çalışma ziyaretimizde ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlayan kurum ve kuruluşların yetkilileri ile görüşeceğiz. Güney Afrika'nın gelişen sektörleri olan tekstil ve hazır giyim ile turizm konusundaki çalışmaları yerinde inceleyeceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SanlıurfaGüney Afrika
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.