banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

Karda Mahsur Kalınca imdatlarına Büyükşehir Yetişti

Şanlıurfa genelinde 24 hastamahsur kaldıkları yerden kurtararak hastanelere ulaşmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Siverek Karacadağ bölgesi ve kırsal mahallede 9, Viranşehir kırsal mahallerde 9, Bozova'da 4, Halfeti'de 2 hastanın, Şanlıurfa kent merkezin de bulunan sağlık kuruluşlarına ulaşımını sağlarken, mahsur kalan bir çok vatandaşı da ikamet ettikleri yerlere ulaştırdı.

Siverek Karacadağ bölgesindeki Altaylı Köyünde doğum nedeniyle 112 Acil Servisini arayan Aloğlu ailesinin ikamet ettiği mahalleye yolların kar ile kapalı olması sebebiyle sağlık ekipleri ulaşamayınca, Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece geç saatler olmasına rağmen yol açma çalışması gerçekleştirdi. Olabilecek en kısa sürede icra edilen çalışma sonucunda 10 km'lik yolu kardan temizleyerek sağlık görevlilerinin Aloğlu ailesinin evine ulaşmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi Ekipleri, anne adayına 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından güvenli bir şekilde hastaneye götürülmesini sağladı.

Siverek ilçe merkezinden 65 Kilometre uzaklıktaki Dönemeç Köyünde, Beyin Kanaması geçiren 57 yaşındaki bir vatandaşa sağlık ekiplerinin ulaşması için özverili bir çalışma içerisine giren Büyükşehir ekipleri, köy yolunu açarak acil servis ekiplerince hastanın sağlık merkezine kaldırılmasına olanak verdi.

Bozova Dutluk mahallesinde zehirlenme vakası üzerine 112 acil servisine başvuran bir aileye aşırı kar yağışı nedeniyle sağlık ekipleri ulaşamayınca, Büyükşehir Ekipleri bölgede hummalı bir çalışma başlatarak yolu kısa sürede açılmasını sağladı. Zehirlenen 3 aile ferdine, sağlık ekiplerinin ulaşmasını sağladı.

BÜYÜKŞEHİR HASTA VATANDAŞ İÇİN 20 KM'LİK YOLU KARDAN TEMİZLEDİ

Viranşehir ilçe merkezine 20 km uzaklıktaki Karınca mahallesinde kalp krizi sonucunda Acil sağlık ekiplerinden yardım isteyen başka bir vatandaş da kapanan yollar nedeniyle sağlık ekipleri aileye ulaşamayınca Büyükşehir Belediyesinin gayretleriyle hastaya ulaşım imkânı sağlandı.

CAN BEBEK DONMAKTAN KURTARILDI

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Viranşehir'den 40 km uzaktaki Dereli Mahallesinde donma tehlikesi geçiren 1 aylık Can bebek için de yolları kardan temizledi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ DONMAKTAN KURTARILDI

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gerçekleştirdiği kurtarma çalışmaları kapsamında kent merkezinde de hummalı bir çalışma içerisine giren Büyükşehir Zabıta ekipleri, kentin muhtelif yerlerinde yaşayan evsizleri toplayıp otellerde ücretsiz konaklama imkanı sağladı.

500 KÖYÜN YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Şanlıurfa'da yaşanan aşırı kar yağışından dolayı Büyükşehir Belediyesi, mesai kavramı gözetmeksizin yoğun çaba sarf etti. Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu Kriz Masası, yaşanan olumsuzluklara anında müdahale ederek vatandaşların taleplerini yerine getirmek için hummalı bir çalışma gerçekleştirdi.

Şanlıurfa genelinde mesai mefhumu gözetmeksizin 95 İş makinesi ve 300 personelle Kent merkezi ve bütün ilçelerde özverili bir şekilde çalışan Büyükşehir Belediyesi, 500 kırsal mahalle yollarını kardan kurtardı.

750 TON TUZ KULLANILDI

Aşırı kar yağışından ötürü Şanlıurfa kent merkezindeki yolları sabaha kadar sürdürdüğü çalışmalarla açan Büyükşehir Ekipleri, cadde ve bulvardaki küreme ve tuzlama çalışmalarını aynı bölgelerde birçok kez tuzlayıp, kürerken ilçe belediyeleri karla mücadele etti.
Kapanan yolları kürüyerek oluşabilecek buzlanmalara karşı şuana kadar 750 ton tuzlama yapan Büyükşehir ekipleri, vatandaşların taleplerini almak için oluşturduğu kriz masasıyla 24 saat hizmet vermeye devam ediyor. Tüm talepleri 24 saat boyunca ALO 153 Büyükşehir İletişim Merkezi aracılığıyla takip eden Büyükşehir Belediyesi Ekipleri, sokakta kalan ya da gidecek yeri olmayan vatandaşların barınma ihtiyacı için de vatandaşlardan gelecek telefonları bekliyor.

Öte yandan Şanlıurfa genelinde etkili olan kar nedeniyle çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kent merkezi ve ilçelerde yol açma, küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.