banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Sadece Yasal düzenlemelerle olmaz!

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, "Kadına şiddet nasıl önlenebilir" toplantısı yapıldı.
Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, programda "kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede rol oynayan faktörler, şiddetin boyutları, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları" gibi konular ele alındı.
Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, kadına yönelik şiddetin fiziksel olarak yapıldığı gibi ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak da gerçekleşebileceğini belirtti.
Söz konusu durumun aile içinde hasara neden olduğunu ve korku ile güvensizlik ortamına neden olduğunu kaydeden Demirkol, şöyle devam etti.
"Ülkemizde son yıllarda şiddete maruz kalan kadınlara sunulan hizmetin niteliğinin değişmesi için çok önemli düzenlemeler yapıldığını hepimiz büyük bir memnuniyetle görüyoruz
Yasal açıdan koruyucu ve önleyici düzenlemelerin yapıldığını, kadına yönelik şiddet konusunda yaptırım gücü olan uluslararası sözleşme niteliğindeki İstanbul Sözleşmesi'nin de ilk defa Türkiye tarafından imzalandığını biliyoruz. Ancak bütün bunlara rağmen kadına yönelik şiddetin önlenmesi için sadece yasal düzenlemelerin yeterli olmadığını görüyoruz. Hiç şüphesiz bu konuda, kadın ve erkeğin eğitilmesi, toplumda sevgi, saygı, şefkat ve insan odaklı bir kültürün yerleşmesi hayati önem taşımaktadır."
Toplantıya Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Arzu Balkan ve komisyon üyeleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.