banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu akçakale Belediye Başkanlığı

Medine Saldırısı İstanbul ve Bağdat'ın devamıdır

Ramazan ayının son günü iftar saatinde Medine'de Mescid-i Nebevi'nin hemen yakınında canlı bomba saldırısı düzenlenmesi İslam aleminde olduğu kadar, dünyada da büyük yankı uyandırdı.

Söz konusu saldırıyla ilgili ABD'li bir profesörün, hedefte kraliyet ailesinin olduğunu söylemesi ve "iyi birer hizmetçi değilsiniz" yorumunu yapması dikkat çekti.

ABD'Lİ TARİHÇİ: BU, "İYİ BİRER HİZMETÇİ DEĞİLSİZİNİZ" MESAJIDIR

DW'de yer alan habere göre, Amerikalı tarihçi Prof. Juan Cole, saldırılardan hemen sonra kaleme aldığı yazısında, Suudi Arabistan'ın kendisini sıklıkla 'Kutsal kentlerin hizmetçisi' olarak tanımladığına dikkat çekti. Cole, Medine'ye düzenlenen saldırıyla, Suudi Arabistan Kralı Salman ve Prens Muhammed bin Nayif'e 'iyi birer hizmetçi' olmadıkları mesajı vermeye çalışıldığını öne sürdü.

ABD konsolosluğu yakınlarındaki saldırının, Suudi Arabistan'ın Batı ile iyi ilişkilerini hedef aldığını belirten Cole, Katif'teki saldırıyla da Şiilerin öfkesinin kabartılmak istendiğine dikkat çekiyor. Cole, Şiilerin zaten muhafazakâr Sünni yönetim tarafından baskı altında hissettiklerini ifade etti.

Öte yandan saldırıların, daha önce düzenlenen İstanbul, Dakka ve Bağdat'ı da vuran saldırılar serisinin bir devamı olduğu da vurgulanıyor.

haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.