banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Rakka'dan Türkiye'ye göç başladı

Suriye’nin Rakka vilayetinin Suriye Özgür ordusunun müdahalesinin ardından Rakka’nın  alınmasının ardından yoğun hava saldırılarına başlayan Esat güçlerine bağlı askerler, binlerce Suriyeliyi yurtlarından etmeye devam ediyor.son günlerde artan iç savaşın ardından  yaşadıklarını topraklardan  kaçan binlerce Suriyeli vatandaş ise  Akçakale sınır kapısında Türkiye’ye geçiyorlar. Gazeteci Reşat Uzun, dünAkçakale sınır kapısında geçişleri görüntüledi…

 

Akçakale sınır kapısından Türkiye’ye günlün rutin pasaportlu geçişler devam ederken, son iki günde  Rakka’dan kaçarak Türkiye’ye geçiş yapanların sayısı 2 bini aştı. İki yıldır devam eden mülteci akını Binlerce Suriyeli mültecinin hava saldırılarının başlamasının ardından kaçabildikleri en güvenli bölgeleri tercih ediyorlar. Bu bölgelerden Der’a zor ve Tellebyadbölgeleri kaçabildikleri en yakın ve güvenli bölgeler olduğu ifade ediyorlar.  Beşar Eset güçlerinin son günlerde Kürt kökenli bazı köyleri de bombaladığını ifade eden bazı Suriye’liler ‘Suriye’de taş üstüne taş kalmadı, İnsan kalmadı, Rakka’nın normal olan nüfusunun 3 katı insan yaşıyor. ÖSO tarafından işgal edilen Rakka’da  şuan pasaportu olanlar geçiş yapıyorlar. Olası bir hava saldırıları devam ederse Türkiye’ye en az 500 bin kişi gelebilir diye açıkladılar…

Binlerce Suriyeli mültecinin bir anda Tellebyad gümrük kapısına gelmesiyle birlikte dün  büyük izdihamlara neden oldular.  Türk gümrük kapısından ise Pasaportlu geçişlere izin verilirken pasaportu olmayan mülteciler ise Tellebyad gümrük sahasında bekletildi. Şu ana kadar yaklaşık 2 bin 500 Suriyeli mültecinin Pasaportla geçiş yaptığı bunun yanı sıra 500 yabancı plakalı araçların pasaportla geçiş yaptığı ifade ediliyor.

 

Akçakale Kaymakamlığı ve Afad Yetkilileri ise, Rakka’dan gelebilecek olan herhangi bir göç dalgasına karşı Tellebyad bölgesinde Binlerce mültecinin barınabileceği Çadır kentlerin kurulacağını ifade etti.

Kaynak: Urfastar.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.