banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

KDP politbüro üyesi Alî Avnî, PKK'ya tepki gösterdi

KDP politbüro üyesi Alî Avnî, PKK’nin Irak Hükümetiyle Musul operasyonuna katılacağını bildirmesinden sonra yaptığı açıklamada, “PKK gitsin Cemil Bayık’ın köyünü kurtarsın” dedi.

“PKK gitsin Cemil Bayık’ın köyünü kurtarsın”
PKK’nin Şengal’deki silahlı kolu, kendilerinin Irak Hükümetiyle bir sözleşme imzaladıklarını ve Musul’a yönelik gerçekleştirilecek operasyona katılacaklarını açıkladı.

PKK’nin bu adımından sonra bir açıklama yapan KDP politbüro üyesi Alî Avnî, “PKK Musul’u kurtaracağına önce gitsin Cemil Bayık’ın köyünü kurtarsın.” dedi.

“PKK’nin Bağdat Hükümetiyle imzaladığı sözleşme yeni bir uşaklık modelidir”

Kürdistan Bölgesel Yönetiminin iradesi dışında adım atan PKK’ye tepki gösteren Avnî, şunları söyledi: “PKK’nin Bağdat Hükümetiyle imzaladığı sözleşme yeni bir uşaklık modeli meydana çıkarıyor ki, bu hem Kürdistan vatandaşlarının hem de Kürdistan Bölgesel Yönetiminin iradesi dışındadır. PKK bu modelle kendini Bağdat’a bağlıyor. Öte yandan onlar Kuzey Kürdistan’ın bir partisidir. Eğer onların Musul’u kurtarma gücü var ise gitsinler Musul yerine Cizre, Silopi, Mardin ve diğer yerleri kurtarsınlar, gitsinler önce Cemil Bayık’ın köyünü kurtarsınlar.”

“Kürdistan’ın bağımsızlık yolunda attığı adımlar engellenmek istenmektedir”

Avnî, “Kürdistan Bölgesel Yönetiminin üzerinde uluslararası bir oyun oynanmaktadır. Bu oyun içerisinde onlar da büyük bir programa bağlılar ki, bazı devletlerle birlikte Şengal’de Kürdistan Hükümetini sıkıştırmak istiyorlar. Hepimiz iyi biliyoruz ki, bunu istemelerinin sebebi Kürdistan’ın bağımsızlık yolunda attığı adımları engellemek ve onu Şengal’deki sorunlarla uğraştırmaktır. Şüphesiz Irak Hükümetinin yaptığı bu oyunu Baas rejimi de yapıyordu. Fakat başarılı olacaklarına inanmıyorum. Öte yandan PKK’nin silahlı kolu olan YBŞ’nin, Kürdistan Hükümetine bugüne kadar zarardan başka hiçbir getirisi olmamıştır.” diye belirtti.

“Irak Hükümetiyle yapılacak olan tüm ilişkiler ihanet olarak görülmektedir”

Avnî, yaptığı açıklamanın sonunda şunları ifade etti: “Eğer onlar gerçekten Kürt Sorununun çözümünü istiyorlarsa Irak Hükümetiyle olan tüm bağlantı ve ilişkilerini koparmalılar. Öte yandan Kürdistan Hükümetinin yolundan geçmeyip de Irak Hükümetiyle yapılacak olan tüm ilişkiler ihanet olarak görülmektedir.” (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.