banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Netanyahu'ya İsrailli askerlerden şok mektup

İsrail ordusun en donanımlı personelinden oluşan 8200 numaralı biriminde görev yapan ve gözetim, iletişim ve bilgilerin istihbarat birimiyle paylaşılmasından sorumlu olan 43 asker,  Başbakan Netenyahu’ya yazdıkları mektupta, İsrail'in işgal ettiği topraklarda Filistinlilere yönelik hak ihlallerinde yer almak istemediklerini belirtti.


Askerlerin mektubunda, "Şiddete dahil olan ve olmayan Filistinliler arasında bir fark gözetilmiyor. Milyonlarca insanın haklarını inkar ederek, temiz bir vicdan içinde bu sisteme hizmet etmeye devam edemeyiz" ifadeleri yer aldı.

Mektubun yayımlanmasının ardından İsrail’in Kanal 10 televizyonuna konuşan askerler, "Biz 8200 biriminin gerçek amacını yeni anlıyoruz. 'Kendini savunma' bu birimin amaçlarından biri olabilir. Ama asıl amaç, Filistin nüfusunu kontrol altında tutmak. Filistin nüfusunu kontrol altına almak için ordu, Filistin'in yaşam alanına sızar. Bu birimde çalışıyorsanız bunu rahatça görebilirsiniz." çarpıcı ifadeleri kullandı.


Askerler ayrıca,"Bizim saldırdığımız insanlar terörist değildi. Onlar intihar saldırıları düzenleyen, tünel kazan kişiler değildi. Bütün Filistinliler düşman değildir, ancak bizim birimimiz, her bir Filistinli'yi İsrail'in düşmanıymış gibi bir operasyon yürüttü." şeklinde konuştu.


Askerler Kanal 10 televizyonu aracılığıyla diğer meslektaşlarına seslsnerek, kendilerine katılmaları çağrısında da bulundu.

8200 numaralı birimde görev almış eski bir komutan olan Tuğgeneral Hanan Gefen, mektubu yazan askerleri kendilerine (İsrail ordusu) duyulan güveni ayaklar altına almakla suçladı.

İsrail'in Strateji İşleri Bakanı Steinitz  ise, askerlerin NSA'in eski sistem analisti Edward Snowden'dan etkilendiklerini ileri sürerek hedef saptırmaya  çalıştı.






Anahtar Kelimeler:
AskerİsrailNetanyahu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.