banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Nataşalar yerine Fattumalar

Bir zamanlar Karadeniz kadınlarının korkulu rüyası olan Rus nataşalardan sonra şimdide Güneydoğulu kadınları kuma korkusu sarmış durumda. Bu kuma korkusunu da komşu ülke Suriye’den getirilen 2. eşler oluşturuyor.

 

Son yıllarda Suriye vatandaşları ile ülkemiz arasında akrabalar arasında yapılan karşılıklı ziyaretler neticesinde evlenme olayları arttı. Özellikle 2.eşi düşünen varlıklı Güneydoğulu vatandaşlarımız ile ekonomik açıdan Türkiye’de evlenme sıkıntısı çekenler soluğu Suriye’de alıyor. Burada başta akrabalar arasında yapılan evlenme olayları son yıllarda oldukça arttı.

 

Üzerine kuma getirilen Türkiye’de yaşayan kadınların çoğu bu durumdan sıkıntılı. Hanımlarına  ‘’Ticarete gidiyorum, akrabaya ziyarete gidiyorum’’ bahanesi ile giden Erkekler dönüşte 2.bir eş ile Türkiye’ye dönüyor.

 

Yada erkek evladı olmayan, hiç çocuğu olmayanların tercihi Suriye oluyor. Orada bu işin simsarlığını yapanlar bile var.

 

Türkiye’de yaşayan erkeklerin Suriye’yi tercih etmelerinin başında ise ekonomik sebepler geliyor. Burada ki başlık parası ve düğün masrafı onları Suriye’ye itiyor. Suriye’de yaşayanlar da başta ekonomik sebepler olmak üzere, akrabalık bağını güçlendirmek, daha rahat bir yaşam ortamı bulmak için bile bile kuma olmayı göze alarak Türkiye’yi seçiyorlar. Hal böyle iken olan yine Güneydoğulu bayanlara oluyor.  bizimgazete63.com  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.