banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Kudüs Anneleri Platformu Şanlıurfa'da Kudüs için 2. Kez eylem yaptı

Kadın STK'ların oluşturduğu platform, Kudüs işgalden kurtulmasına kadar her Cumartesi günü öğle namazının ardından eylem yapacak. Anneler adına konuşan Av. Zehra kazan: “Kudüs Anneleri Platformu olarak “Kudüs Hürriyetine Kavuşana Kadar” yapmayı planladığımız dua buluşmalarının İkincisinden çevresi bereketli ve mübarek kılınan topraklara, masumiyet ve iffetin sembolü Hz.Meryem’e, iman konusunda örnek gösterilen mübarek ve fedakâr annemiz Hz.Sare Validemize, Rabia-tül Adeviyye Annemize Selam olsun. Onların mukaddesatına sahip çıkan Filistin’in onurlu kadınlarına selam olsun.

Filistin, Ümmetin Kalbindesin.

Biz Filistiniz, İstanbul Kudüs’tür, Ramallah Diyarbekir, El Halil Urfa’dır. Türkiye diriliştir, Müminler kardeştir. Ümmet Cihandır. Dava İslam’dır şiarıyla bugün buradan bir avuç Kudüs Annesi olarak tüm İslam alemine sesleniyoruz; Müslümanlar Birleşin.

Tek çare İslam aleminin tam anlamıyla birleşmesiyle mümkündür. Zulmün oluk oluk Müslüman coğrafyasına aktığı, İslam coğrafyasının parçalandığı bu kötü günlerin geri kalması ve dünyaya Nizam-ı Alem’in gelmesi için özelde Urfa kadınları olmak üzere, genelde tüm kadınlarımız adına Müslümanları aynı çatı altında toplanmaya davet ediyoruz.

Bu mübarek yerden bütün zalimlere sesleniyoruz. Bizler ebabillerin fillere galip geldiklerine inanan bir ümmetiz. Urfalı Kudüs Anneleri olarak zalimin karşısında yerimizi alıp, Kudüs davasını alın yazımız olarak benimsiyoruz, benimsemeye devam edeceğiz.

Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Halilürrahman’dan Tel Aviv’e haykırıyoruz” dedi.

Eyleme katılan kadınlar Kudüs’ün işgaline son verilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.

Platform sözcüsü Av. Zehra Kazan, açıklamasının ardından Kudüs Şairi, Merhum Mehmet Akif İnan’ın Vefatının 18.Yıldönümü dolayısıyla Mescidi Aksa Şiirini okudu;

Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde

Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu

Varıp eşiğine alnımı koydum

Sanki bir yer altı nehr çağlıyordu.

Gözlerim yollarda bekler dururum

Nerde kardeşlerim diyordu bir ses

İlk kıblesi benim Ulu Nebi’nin

Unuttu mu bunu acaba herkes

Burak dolanırdı yörelerimde

Mirac’a yol veren hız üssü idim

Kutsallığım belli şehir ismimden

Her yana nur saçan bir kürsü idim.

Hani o günler ki binlerce mümin

Tek yürek halinde bana koşardı

Hemşehrim Nebiler hatırı için

Cevaba erişen dualar vardı

Şimdi kimsecikler varmaz yanıma

Müminden yoksunum yek ve tenhayım

Rüzgarlar silemez gözyaşlarımı

Çöllerde kayıp bir yetim vâhayım

Mescidi Aksa’yı gördüm düşümde

Götür Müslümana selam diyordu

Dayanamıyorum bu ayrılığa

Kucaklasın beni İslam diyordu.

Haber: Mehmet Guli Aslan / www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.