banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Kudüs Anneleri 62. haftadır Şanlıurfa'da Filistin için haykırıyor

Toplanan kalabalık adına açıklama yapan Zehra Kazan, şunları kaydetti:”Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz. Geçtiğimiz hafta 25 Şubat 1994 tarihinde yapılan Filistin El-Halil Katliamının yıldönümünü geride bırakmış olduk. Buradan Kudüs Anneleri Platformu olarak yüksek sesle haykırıyoruz; “Unutulan Acı, Katliam Tekrarlanır!”

Filistin El-Halil şehrindeki Hz. İbrahim (a.s) ile ailesinin kabir ve makamlarının yer aldığı Halil İbrahim camiine Mübarek Ramazan ayında Cuma sabahı namaz eda edilirken makinalı silahla yapılan saldırının, katliamın yıldönümünde bir kez daha acıyı yüreğimizin en derinlerinde hissettik. Filistin’de Batı Şeria’da bir kısmı işgal altında bulunan El-Halil şehrindeki Müslümanlar Mübarek Ramazan ayında Cuma günü sabah namazı eda edilirken alçak bir siyonist yahudi Baruh Goldstien tarafından ağır makinalı otomatik silahla saldırıya uğramışlardı. Rabbimize rûku ve secde ederken yani insanın en savunmasız olduğu ibadet anında arkalarından yapılan saldırı sonucu kurşuna dizilerek şehadete kavuşmuşlardı. Yapılan alçak ve menfur saldırı sırasında namaz kılan en az 67 Filistinli Müslüman kardeşimiz katledilerek şehit olurken, 300’e yakın kişi yaralanmıştır. Katliam sonrası çıkan olaylarda, eylemlerde 26 Filistinli kardeşimiz daha şehit olmuştur.

Alçak, işgalci siyonist İsrail’in Kudüs’ten sonra ikinci hedefleri olan Peygamberler diyarı Filistin’in güzide şehirlerinden El-Halil’deki Halil İbrahim Camii haremini istila edip, orayı tamamıyla bir yahudi sinagoguna çevirmeyi amaçlıyorlardı. El-Halil katliamı sonrası Müslümanlar katliamı yapmış gibi gerekçe gösterilerek Halil İbrahim Camii uzun süre kilitlenip, daha sonra üçte ikisini sinagog yaparak, Camii giriş çıkışlarını kontrol altına alarak zulme ve işgale devam etmiştir. Her zaman ki gibi sözde Dünya insanlık örgütleri bu katliama ve yaptıranlara karşı riyakârlık yaparak sessiz kaldı. El-Halil katliamının yıldönümü vesilesiyle katliamda, intifada şühedaya kavuşan Aziz şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Kudüs Anneleri Platformu olarak, Dünyanın unuttuğu, unutulduğu için defalarca tekrarlanan katliamın hatırlanmasını ve tekrarlanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 49. Cuması gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşünde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aileleri ve Filistinlilere sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz. Filistin’de bugüne kadar şühedaya kavuşan tüm kahraman şehitlerimizi hürmet, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz. Yaşanan zulüm, işgal ve acıların bitmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Buradan Sizleri, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Onlar, Ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz.

Siyonist İsraile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağınız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa’dan Tel Aviv’e haykırıyoruz. Kudüs İslam’ındır ve İslam’ın Kalacaktır.

Allah’ım! Kudüs’teki ve yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissettir! Allah’ım! Kudüs’te, Afrin’de, Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da ve dahi tüm İslam beldelerinde; İslamiyet için, Müslümanlar için, İslam beldeleri için mücadele Müslümanları ve askerlerimizi muhafaza eyle, zalim ve küffara karşı galib ve muzaffer eyle.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.