banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI şehmuz özer ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı

KKTC bütçesine narenciyeden 1.5 milyar TL gelir hedefleniyor

Cypfruvex Genel Müdürü Cemal Redif, bu yıl 100 bin tonluk narenciye rekoltesinin ihraç edileceğini beklediklerini açıkladı. Redif bunun ülke bütçesine 1.5 milyar TL’lik getiri sağlayacağını söyledi. 
“VALENCİYA FİYAT BULACAK”… 
Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Akçın, tüccarların fiyatları ucuza kapatmak için her yolu denediğini ve valenciya için “ürün az olduğundan ihracatının yasaklanacağı” şeklinde söylem ortaya atıldığını ifade ederek, “Üretici acele etmesin. Şu an valenciya talebi yokmuş gibi gösteriyorlar ama bu ürün dış piyasada az. Dolayısıyla, arz talep dengesinden dolayı ürün fiyatını bulacak. valenciya, mandora mandalinden aşağı bir fiyatta kalmayacak” dedi. 
“TABAN FİYAT UYGULAMASI OLMAYACAK”… 
Cemal Redif, narenciyede taban fiyat uygulamasına gidilmeyeceğini söyledi. 
Dünya piyasalarında oluşacak alım fiyatlarına göre malzeme maliyetlerinin de dikkate alınacağını ifade eden Redif, sonrasında üreticiye verilebilecek en yüksek fiyat ile ürün alımına çıkılacağını vurguladı. Redif, bunun için en uygun zamanın 15 Şubat olacağını dile getirdi.    

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi
Özel Haber - Cemre CEMALİ 
Fotoğraflar: Özmen YILANCILAR
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.