banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Kazakistan'da Protestolar Hükümeti İstifa Ettirdi! Urfa Vekilinden açıklama geldi

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, başlayan ve hızla ülke geneline yayılan ptotestoların ardından hükümeti görevden aldı ve ülke genelinde olağanüstü hal ilan etti.

Cumhurbaşkanı Tokayev, Rusya ve beş eski Sovyet ülkesinin üye olduğu NATO benzeri bir örgüt olan Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün devlet başkanlarına, "terör tehdidine karşı yardım etmeleri için talep gönderdiğini" duyurdu.

OHAL'e karşın Almatı'da göstericiler belediye binası ve havalimanını bastı.

Ülkenin en büyük kenti ve eski başkent Almatı'da sopalar ve demir çubuklar taşıyan kalabalık bir grup, belediye başkanının ofisine girdi.

DOSTLUK GRUBU BAŞKANI CEVHERİ AÇIKLAMA YAPTI

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Türkiye-Kazakistan Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Ali CEVHERİ’nin Basın Açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
Kardeş Kazakistan Cumhuriyetinde 2-3 Ocak 2022 tarihlerinde başlayan ve bugün Hükümetin istifasıyla sonuçlanan protesto eylemlerini yakından ve ihtiyatla izliyorum. Birçok alanda ve özellikle tarihi-kültürel alanda yakın ilişkilerimiz ile bağlarımız bulunan Kazakistan halkı ile sevinçte ve tasada paydaş olduğumuz bilinmelidir. 

Dost Kazakistan’ın güvenliği ve istikrarı biz kardeşleri için çok önemlidir. Duamız, kardeş Kazak halkının barış, huzur ve esenliğidir. Kazakistan yönetimi birçok badireyi aşmış olduğu gibi, bu sıkıntılarında üstesinden geleceğine inanıyorum. Kazakistan halkının sağduyusu ile yaşanan olayların en kısa sürede hitama ermesini temenni ediyorum. 

Yaşanan bu olaylar sırasında güvenlik güçleri dahil yaralanan tüm Kazak kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.