banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Kassam Tugayları
Vatan gazetesinin haberine göre, gece yarısından sonra Ankara Esenboğa Havaalanı'na gelen uçaktan Hamaslı 10 erkek ve El Fetih üyesi bir kadın indi. Zafer işareti yapan ve toprağı öpen 11 kişiyi Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf karşıladı.

Hamas'ın silahlı kanat kurucusu Türkiye'de
Gelenler arasında en dikkat çekici isim ise Zekeria Velid Akl. Beş yıldır rehin tutulan İsrailli asker Gilad Şalit karşılığında takas edilen 1027 Filistinli mahkum arasında yer alan en etkili isim olan Velid Akl, 1992'den beri İsrail hapishanelerinde yatıyor. 16 kez müebbet hapis cezasına çarptırılan Hamas'ın silahlı kolu olan "İzzeddin el Kassam Tugayları" kurucusu ve lideri olan Zekeria Velid Akl, Mısırlı yetkililere teslim edildikten sonra Türk hükümetinin gönderdiği özel uçakla Türkiye'ye geldi.

İsrail'in en büyük istihbarat kaynağı olan Filistinli muhbirlerin yakalanmasından sorumlu olan, bomba yapımı konusunda eğitim veren ve saldırıları planlayan Velid Akl, 1992 yılında İsrail tarafından yakalandı. Velid Akl, İstanbul'da polis korumasında yaşayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.