banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Kabe yeni giysilerini giymeye hazırlanıyor

Kabe çalışanları bugün öğleden sonra Kabe'nin eski örtüsünü kaldırmaya Kabe'nin kapısından başladı. En yoğun işlemelerin bulunduğu Kabe kapısı örtüsünü kaldıran işçiler, altın kapıyı tamamen açığa çıkardı.

Daha sonra Kabe örtüsünün dört köşesinden aşağıya doğru dikişler ayırıldı. Kabe örtüsünün üzerindeki hat işlemelerinin yoğun olduğu kısımlar tek tek çıkarıldı.

Kabe, Arefe günü sabahı gülsuyu ve zemzemle yıkandıktan sonra yeni örtüsünü giyecek.
Kabe'nin dört duvarından aşağıya doğru sarkıtılan örtü görevliler tarafından titiz şekilde giydirilecek. Bir taraftan yeni örtü Kabe'ye giydirilirken bu kez altta kalan eski örtü yine titiz şekilde çıkartılarak müzede sergilenecek.

Kurban Bayramı arifesinde değiştirilecek olan Kabe örtüsü, Zilhicce ayının biri itibariyle tamamlanarak Kabe'nin baş imamı Abdurrahman Essudeysi'ye teslim edilmişti. 14 Ekim'de Kabe'ye giydirilecek yeni örtü 8 ayda bitirilirken, örtünün yapımında 120 kilogram saf altın kullanıldı. Kabe örtüsü, yaklaşık 2 ton ağırlığında... Tamamen el işçiliğiyle dokunan Kabe örtüsü, yaklaşık 6 milyon dolara mal olurken örtü için 746 kilogram hakiki ipek kumaş kullanıldı.

Gümüş ve altın ipliklerle işlenen, saf ipek olan ve siyaha boyanan Kabe örtüsü toplam 16 parçadan meydana geliyor.

Kabe örtüsünün üzerine "La ilahe illallah Muhammedün Resulullah", "Allah Celle Celalühü", "Sübhanallahi ve bihamdihi subhanallah El Azim", "Ya Hannan, ya Mennan" ibareleri dokunuyor.

Kabe örtüsünün değiştirilmesi ile ilgili hazırlıkların devam ettiği sırada havadaki bir helikopterde tavaf yapıldığı iddia edildi.

osman.atesli@haber7.com

Mekke / Haber7

Anahtar Kelimeler:
Kaberörtü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.