banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

İşte Obama'nın IŞİD planı

ABD Başkanı Barack Obama Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında IŞİD’e karşı 4 aşamalı bir plan açıkladı. Obama, müttefikleri ve Kongre'yle istişarelerinin ardından IŞİD’i etkisiz hale getirmek için geniş bir koalisyona liderlik edeceklerini söyledi.

Geçen aydan bu yana ABD'nin Irak'ta 150'den fazla hava saldırısı düzenlediğini ifade eden Obama, planın ilk aşamasının da, sistematik hava saldırıları olduğunu belirterek, planın diğer 3 aşaması şöyle sıraladı: IŞİD'le mücadele eden güçlere desteğin artırılması, IŞİD'in fon kaynaklarını kesme çabalarının ve istihbaratın artırılması ile insani yardım.

Açıkladığı plan için Amerikan kongresinden destek isterken Obama, IŞİD'in Suriye ve Irak halkı ve Ortadoğu bölgesi için tehdit oluşturduğunu savundu.

Başıboş bırakılırsa IŞİD’in ABD'ye uzanabileceğini ifade eden Obama, hedeflerinin kapsayıcı ve sürdürülebilir bir stratejisiyle IŞİD'in gücünü azaltmak ve tamamen yok etmek olduğunu söyledi.

Sahada IŞİD’le mücadele eden güçlere desteklerini arttıracaklarını dile getiren Obama, Irak ve Kürt güçlerinin eğitim, istihbarat ve askeri ekipmanının artırılmasının önemli olduğunu ve bu kapsamda Irak'a ek 475 Amerikan personeli göndereceklerini ifade etti.

Muhaliflere askeri yardımları artırdıklarını dile getiren Obama, Amerikan güçlerinin, muharip misyon üstlenmeyeceğini ve Irak'ta yeni bir kara savaşına girmeyeceklerini tekrarladı.

IŞİD’e karşı Esed’le işbirliği yapmayacaklarını dile getiren Obama, Kongre'den Suriyeli muhaliflere daha fazla ekipman sağlanması ve eğitim verilmesi için kendisine ek yetki ve kaynak sağlamasını istedi.

Obama ayrıca IŞİD'in zayıflaması için yabancı savaşçıların Ortadoğu'ya giriş ve çıkışını önleyeceklerini söyledi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.