banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

İsrail, Filistin direnişine teslim oldu
Filistinli Siyasi uzman Mustafa Savvaf, başta Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları olmak üzere Filistin direnişinin, esir Gilad Shalit ile Filistinli esirlerin takasını direnişin zaferi olarak değerlendirdi. 

Savvaf açıklamasında; “Bu esir takası düşmanın aczini ve zaafını ortaya serdi. İsrail esir askeri Şalit'in özgürlüğü için her yolu denedi ama bütün çabaları başarısızlıkla sonuçlandı. Filistin direnişi Siyonist düşmanın burnunu sürtmeyi başarabildi. Düşmanı boyun eğmeye ve Filistin direnişinin şartlarını kabul etmeye mecbur kıldı.

Siyonist başbakan Netenyahu yaptığı açıklamada, “bu esir takası hükümetin vardığı en iyi uzlaşıydı” şeklinde konuştu. Bu açıklama Siyonist başbakanın direnişin şartlarına teslim olduğunu ve beş yıldır bu şartları hafifletmek için beklemesine rağmen direniş şartlarına ve kriterlerine olan bağlılığını sürdürdü. Sonunda anlaşma oldu ve direnişin şartlarına boyun eğdiler” şeklinde konuştu

Dr. Abdussattar Kasım ise esir takası anlaşması hakkında “Büyük ve şerefli bir anlaşma. Anlaşma, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu için hezimettir” dedi. Esir takası anlaşması sonrasında Aksa Televizyonu'na yaptığı açıklamasında Kasım, “Bu anlaşma tarihi bir kazanımdır. Anlaşmanın imzalanması, Shalit'in kurtarılması için Siyonist rejimin önünde anlaşmayı imzalamanın dışında başka bir seçeneğin olmadığının göstergesidir” diye konuştu.

“Bu tür anlaşmalar için sabır ve planlama çok önemlidir. Hamas da bu özelliklere haizdir. Bundan ötürü anlaşmayı başarıyla tamamladı ve büyük bir kazanım elde etti” diyen Kasım, anlaşmanın 1985 yılında Genel Komutanlık ve Hizbullah tarafından İsrail'le yapılan esir takası anlaşmaları gibi tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti. 

Anlaşma kapsamında serbest bırakılacak esirlerin farklı hareketlere mensup oluşu, Gazze, Batı Şeria, Kudüs ve 1948 toprakları gibi farklı bölgelerde yaşıyor oluşlarını hatırlatan Kasım, “bu büyük anlaşma, Filistin halkını birleştirdi” dedi.

isra haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.