banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi

IŞİD Kobani'ye saldırısının görüntüleri ortaya çıktı


Gece saatlerinde Kobani'ye sızdığı belirtilen IŞİD'in biri sabah biri de öğle saatlerinde olmak üzere düzenlediği intihar saldırılarında en az çok sayıda kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Yaralılar tedavi için Suruç'a getirilirken, IŞİD ile YPG arasında başlayan çatışmalar devam ediyor.

Patlayıcı yüklü araçla düzenlenen ilk saldırı Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında meydana geldi. Gümrük sahasındaki yerleşim birimlerinin olduğu bölgede meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 15 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Öğle saatlerinde düzenlenen ikinci saldırıda Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarda yaşandı. Bomba yüklü araçla PYD'ye ait kontrol noktası önünde düzenlenen intihar saldırısında ilk bilgilere göre 2 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Saldırılarda yaralananların 90'dan fazla kişi Suruç ve Şanlıurfa'daki hastanelere getirildi. Bazı ölülerin de Şanlıurfa'ya getirildiği öğrenildi.

Çatışmaların hala devam ettiği belirtilirken, yapılan anonslarda halktan evlerinden çıkmamaları istendi.

Patlamanın ardından bir grup Suriyeli, Türkiye sınırında toplanırken güvenlik güçlerinin sınır hattındaki önlemleri artırdığı görüldü.

Öte yandan, IŞİD'in Türkiye'den Kobani'ye sızdığı yönündeki haberler Dışişleri Bakanlığı ve Şanlıurfa Valiliği tarafından yalanlandı.

Dışişleri Bakanlık sözcüsü, "IŞİD militanlarının Kobani'ye Türkiye üzerinden geçtiği iddiaları doğru değil." dedi.

İddiaları yalanlayan Şanlıurfa Valiliği de, eldeki verilerin IŞİD'in  Suriye'nin Cerablus kentinden Kobani'ye sızdığını ispatladığını belirterek buna ilişkin görüntülerin en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi. 

Şanlıurfa suruç Kaymakamlığının yayınladığı görüntüleride görüntüyü düzenleyen araç net olarak görülüyor.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER...

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.