banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Irak’ta Hiçbir Şey Irak Değil Artık


 Irak’ın Başşehri Bağdat ve cenup şehirlerinde “yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yetersiz” bahanesiyle başlayan ve devam eden  hükümet karşıtı eylemlerde ölü sayısı 30’a ulaştı, yüzlerce kişi de yaralandığı belirtildi.
 Bağdat’taki el-halani ve el-endülüs meydanları başta olmak üzere bir çok  alanda düzenlenen protesto gösterilere, emniyet güçlerinin müdahaleni engellemek adına bayanlar dagösterilere katıldı. Buna karşın güvenlik güçleri göstericileri dağıtmak için reel mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı. ülkenin güneyindeki Basra, Meysan, Zikar, Divaniye, Necef Ve Kerbela’da da gösteriler düzenlendi. Zikar (amara) vilayetinde güvenlik güçlerinin müdahalesi kararı altı gösterici hayatını yitirdi. Bunun üzerine zikar vilayet meclisini basan göstericiler binayı ateşe verdi. Tekrar zikar’ın suk eş-şuyuh ve ed-devaye ilçelerindeki kaymakamlık binaları, suk eş-şuyuh belediye binası ve en-nasıriyye şehrindeki mühendisler sendikası binası da yakıldı.
BAĞDAT’TA TABANCA SESLERİ
Irak başbakanı adil Amerikaülmehdi sabah saat 5’te bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasağa karşın başkentin bazı bölgelerinden silah sesleri duyuldu. Daha sonra zikar (nasiriyye), meysan (amara) ve babil (hile) şehirlerinde de sokağa çıkma yasağı diye deklare edildi.
TOPLUMSAL MEDYAYA KISITLAMA
Gösterilerin sona ermemesi üzerine sosyal medyaya erişim durduruldu. Hükûmet; twitter, facebook, instagram ve whatsapp gibi toplumsal medya mecralarına erişimi engelledi. Sosyal medya üzerinden meydana getirilen şov çağrılarıyla başlayan gösterileri şu ana kadar hiçbir siyasi parti yada grup üstlenmedi. Irak’ta en efsunk halk tabanına sahip Şii Lider Mukteda Es-Sadr’ın temsilcileri de açıklama yaparak gösterilere katılmadıklarını duyurdu.
İRAN, SINIRI KAPATTI
Iran yönetimi, Irak’taki gösteriler sebebiyle kirmanşah eyaletine bağlı hüsrevi ile huzistan eyaletine bağlı cezzabe sınır kapılarını kapattı.
(Türkiye)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.